Brann - Bodø/Glimt 2-0:
OSLO/BERGEN (Eurosport.no): Da seriestarten endelig kom for Brann ble den helt perfekt, for da Bodø/Glimt kom på besøk til Bergen i årets første kamp ble det full pott for rødtrøyene.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
Det store spørsmålstegnet i vinter har vært hvem som skulle score målene på topp for Brann. 18. minutter ut i seriepremieren satte Steffen Lie Skålevik inn årets første scoring for hjemmelaget. Fem minutter før pause satte Vito Wormgoor inn 2-0 fra straffemerket etter at Gilli Rólantsson gikk i bakken etter å ha prøvd å runde Glimt-keeper Zoran Popovic.
Saken fortsetter under videoen:

Reagerer på straffesituasjonen: – Slenger seg i de situasjonene der

Straffesituasjonen fikk Bernt Hulsker til å reagere. Rólantsson ble hindret av Popovic, men det så ut til å være minimal kontakt mellom de to. Hulsker påpekte at Brann-spilleren fint kunne ha holdt seg på beina.
– Dommeren kan du ikke klandre. Han må selvfølgelig dømme straffespark der. Og det er straffespark fordi han hindrer ham, men det er så rart å se for han velger å gå ned uten at han velger å henge igjen en fot slik at det er tydelig at keeper er nær ham. Det er straffespark, men er han virkelig i nærheten? Rolantsson klarer å komme seg unna der hvis han vil, men han har allerede sparket ballen for langt fremfor seg. Han er bare ute etter en ting, og det er straffespark, sa Hulsker under Fotball Direkte, og fikk støtte av Sarpsborg 08s Kristoffer Zachariassen:
– Det er blitt slik i fotballen i dag at man slenger seg i de situasjonene der. Keeper kommer ut der og han vet at han mest sannsynlig ikke scorer der. Han skal bare få ballen forbi keeper. Jeg skjønner ikke alltid hvorfor keepere skal slenge seg der, sier midtbanespilleren.
– Men når du sier at det er blitt slik. Når ble det egentlig slik? Når du er stolt av å jukse deg til et straffespark. Når kom vi dit? spør Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
Saken fortsetter under videoen:

Brann åpnet med komfortabel seier

– Jeg hadde gjort det samme

Glimt-trener Kjetil Knutsen vil ikke bebreide Rólantsson.
– Popovic sier at det ikke er straffe, men jeg har forståelse for at han dømmer der, fordi han går inn i situasjonen. For meg ser den grei ut, sier Knutsen til Eurosport.
– Det er fort gjort å oppsøke keeperen der?
– Ja, men det er lov å være lur i noen situasjoner også. Jeg hadde gjort det samme, svarer Glimt-treneren.
Saken fortsetter under videoen:

Bommet på åpent mål

Det starter på best mulig vis i Bergen. Brann trøkket til fra start og fikk betalt i det 18. minutt. Fredrik Haugen kriget til seg ballen som en tiger foran Glimts mål. Midtbanespilleren sendte i vei et skudd som Glimt-keeper ga retur på. Det luktet Skålevik som avsluttet kontant på returen og rett i mål.
– Jeg får en sjanse og setter den. Det er en deilig start, sa Skålevik til Eurosport.
– Et klassisk Skålevik-mål. Det er retur og han er på rett sted til rett tid, kommenterte Zachariassen.
Trond Olsen fikk en enorm sjanse til å utligne og stilne publikummet i Bergen i det 33. minutt. Vingen rundet keeper, men fikk en litt spiss vinkel og satte ballen i nettveggen. En enorm sjanse.
– Det er en kjempesjanse som jeg ikke treffer på. Den spretter litt for høyt, fortalte Olsen til Eurosport.
Vito Wormgoor sendte Brann opp i 2-0 fra straffemerket minutter før pause.
UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49