Rini Coolen tok over som midlertidig hovedtrener i Rosenborg etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i juli. Siden den gang har klubben vært tydelig på at de sonderer markedet etter en ny permanent hovedtrener.
En av navnene som har blitt koblet til jobben er danske Kasper Hjulmand. FC Nordsjælland-treneren har hatt stor suksess og blant annet ledet laget til sitt eneste seriemesterskap i 2014. Etter den sesongen ble han hentet til Mainz i Bundesligaen, før han returnerte til Nordsjælland i 2016.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Av blant andre Adresseavisen har Hjulmand blitt koblet til Rosenborg-jobben. Eurosports danske fotballekspert, Lars Jacobsen, tror Hjulmand kan være riktig mann for Trondheims-klubben.

– De bør være fornøyde

Jacobsen mener den 46 år gamle hovedtreneren bør ha ambisjoner om å ta et steg videre.
– RBK er en av Skandinavias største klubber på alle måter, og med potensialet Hjulmand har, så skal han prøve å klare mer enn Nordsjælland. Jeg har store tanker om ham og tror Rosenborg bør være fornøyde om de får ham, sier fotballeksperten.
Han forteller at dansken er en trener som ikke er avhengig av å følge et fast spillemønster eller formasjon.
– Han tilpasser seg hver enkelt kamp etter hva som passer best. Han ser på spillermaterialet og tilpasser stilen ut ifra det. Han er kjent for å være kreativ og nytenkende, sier Jacobsen.

Stort trenertalent

TV-eksperten forteller at Hjulmand har høy anseelse i dansk fotball, og roser resultatene han har oppnådd hittil i karrieren.
– Ingen tvil om at han er et av de største talentene på den danske trenersiden. Han har skapt fantastiske resultater, dro til utlandet, for så å komme tilbake. Han har dessuten oppnådd suksess gjennom bruk av talenter og unge spillere. Han har bygget opp og solgt spillere videre med bravur, sier Jacobsen.
– Av flere har han blitt nevnt i forbindelse med landslagsjobben i Danmark. Han blir sett på som et av de største trenertalentene her i landet og har fått til mye tross sin unge alder, sier Lars Jacobsen.

– Er han hard nok?

Eurosport-mannen synes det er vanskelig å si om han ville takket ja til et tilbud fra Rosenborg dersom det skulle dukke opp.
– Det har jeg ingen idé om. Men jeg mener han bør prøve noe større enn Nordsjælland.
Jacobsen forteller at 46-årigen liker å ha stor påvirkningskraft, men at det har blitt spørsmålstegn til hans autoritet.
– Han arbeidere veldig intenst. Første gang han kom til Nordsjælland sa flere; er han hard nok? Kan han sette spillere på plass? Ja, det kan han. Hvis spillerne ikke er hundre prosent på så får de høre det. Han er veldig tydelig og målrettet i trening, sier Jacobsen.
Rosenborg har allerede sikret seriegull, men avslutter serien på hjemmebane mot Bodø/Glimt lørdag klokken 18. Neste helg spiller de cupfinale mot Strømsgodset.
Sett denne?
UEFA Europa Conference League
Utsolgt mot Roma: – Merker trøkket i hele byen
11/10/2021 PÅ 14:47
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04