SANDEFJORD/OSLO (Eurosport.no): Etter å ha skilt lag med Magnus Powell begynner nå Sandefjord jobben med å finne svenskens erstatter.
Daglig leder Per Ketil Berg erkjenner at den nåværende situasjonen i klubben ikke er ideell, men er klar på at de ikke vil forhaste seg i jakten på ny hovedtrener.
– Vi må få inn noe som kan styrke oss og da må vi bruke den tiden vi trenger å bruke. For det er ikke krise, ikke i nærheten av det. Men det er en ny situasjon, men jo tidligere vi får en ny trener på plass, desto bedre er det, sier han.
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59
En aktuell kandidat for jobben kan være Ian Burchnall. Den tidligere Vikting-treneren har tidligere jobbet med Sandefjord-assistent Shaun Constable, og sistnevnte sier han ikke ville vært fremmed for å jobbe med Burchnall igjen.
– Ja, selvsagt. Alle trenere som har vært rundt det nivået en stund kan absolutt være det. Hvorfor ikke, sier han spørrende når Burchnall blir tema.
– Jeg vet at det ikke vil være mangel på folk som ønsker jobben. Det er en god og solid klubb. Vi er litt som en familie, ikke den største klubben, men vi har tette bånd, og jeg tror det er en av styrkene våre når vi spiller, og generelt for klubben, sier Constable.
Mener Powell-exit var det beste for klubben (artikkelen fortsetter under videovinduet):
Burchnall var nylig på besøk hos kameraten i Sandefjord, men sier til Eurosport.no at han ikke har hørt noe fra klubben om en eventuell trenerjobb.
– Jeg har ikke vært i kontakt med noen i Sandefjord om det. Jeg venter fortsatt på den rette muligheten, uansett hvor det måtte være i verden. Men jeg ville alltids vært interessert i å flytte tilbake til Norge om den riktige klubben tok kontakt, sier han.
Constable mener landsmannen har kvaliteter som ville passet Sandefjord godt.
– Han kjenner landet og har vært trener her over ganske lang tid. Han er definitivt en trener jeg antar at det er interessant for styret å snakke med. Han er en venn av meg som jeg kjenner veldig godt. Jeg er kanskje litt partisk, humrer Constable, før han blir alvorlig igjen:
– Han har kvaliteter vi alle kjenner til. Jeg tror han ikke fikk helt den sjansen i Viking som han ønsket. Det var en tøff situasjon. Jeg vet at han lærte mye av den tiden, slik Magnus også gjorde av denne erfaringen.
Men Constable er klar på at han ikke kommer til å komme med noen innstilling til styret i Sandefjord.
– Det er opp til dem å finne ut av det. Jeg involverer meg ikke der, det ville ikke vært riktig for meg å gjøre. De vet om Ian slik de også vet om mange andre managere, sier han.
PS. Inntil videre deles treneransvaret i Sandefjord mellom Geir Ludvig Fevang og Shaun Constable.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55