Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener Brann bør forsterke laget: – Han er splitter pine gal

Stian Thelen

Oppdatert 21/06/2018 klokken 11:29 GMT+2

Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth mener dette er Branns drømmesignering.

Gjertsen, Tønne, Løkberg

Foto: Scanpix

– Det er ikke noen grunn til at Brann skal sitte stille i båten og ikke handle, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth i denne ukens Før Runden.
Brann er serieleder og har ennå tilgode å tape en kamp i Eliteserien etter 13 spilte kamper. Laget har stø kurs mot gull.

Dette bør Brann hente

Likevel mener Gauseth at de bør se seg om etter forsterkninger i sommer for å utvikle laget både på kort og lang sikt. Han råder Brann-trener Lars Arne Nilsen til å se på forsterkninger i to bestemte posisjoner for å løfte og utvikle laget enda et hakk.
– I mitt hode bør de hente en flanke og de kommer til å hente en spiss. Kandidatene til hvem de bør hente er ganske klare. En Torgil Gjertsen er en åpenbar kandidat. Det samme er Erik Tønne i Ranheim. Dette er hardtarbeidende spillere med spissferdigheter. Begge kan bekle flankeposisjoner og i andre kampbilder kan de bekle en spissrolle i en annen formasjon for Brann.
– Slike spillere skulle jeg gjerne se at Brann forfulgte og det tror jeg kan utfylle de komplementære ferdighetene som ligger i stallen.
Se Før Runden. Praten om Brann starter cirka 4 minutter og 20 sekunder ut i videoen. Saken fortsetter under videoen:

Ville vært en drømmesignering for Brann

Tidligere denne uken ble det kjent at Brann la inn bud på Ranheims indreløper Kristoffer Løkberg. Gauseth mener rødtrøyene bør hente 26-åringen til Bergen.
– Den gode dynamikken og garderobekulturen er mye av grunn til at Brann gjør det godt nå. Med tanke på det ville Kristoffer Løkberg være en drømmesignering. Kravene til mentalitet er helt ekstrem hos den fyren. Han er splitter pine gal. Han løper mye, han krever mye av de rundt seg, at det skal gjøres jobber på treningsfeltet og i kamper. Om Brann henter Kristoffer Løkberg gir det mening på veldig mange måter, både på banen og i garderoben. Han kan gi det laget en ekstra piff, sier Gauseth.
Han får støtte av Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud, som mener at Løkberg ville gått rett inn på laget.
– Han er en spiller som har litt av de mentale egenskapene som Sivert Heltne Nilsen. En som kjefter og smeller, og er den lederen. Han kan også bekle en indreløperposisjon, uten noen problemer. Han kjenner og er oppvokst i den rollen. Det vil ikke være noen lang omstillingsprosess inn i det laget. Han kommer til å løpe som en gal hund, så kan Fredrik Haugen komme med lekre assist og Sivert Heltne Nilsen kan være vakthund foran forsvaret, sier Tosterud.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame