ÅRÅSEN/OSLO (Eurosport.no): På overgangsvinduets siste dag kunne Eurosport.no avsløre at Rosenborg tidligere i sommer har forsøkt å hente Lillestrøms Ifeanyi Mathew.
Midtbanemannen ønsket imidlertid ikke noen overgang til de regjerende seriemesterne, til tross for at Lillestrøm var klare for å selge ham.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Overfor Eurosport.no bekrefter 21-åringen at det var ham selv som stoppet overgangen, og forklarer avgjørelsen sin slik:
– Rosenborg er et veldig godt lag, kanskje det beste man kan spille for i Norge. Jeg snakket med flere som mente det ville være veldig bra å gå dit, men jeg bestemte meg for å takke nei.
– Jeg vil heller fortsette å spille for Lillestrøm og så gå til en klubb utenfor Norge når tiden blir moden for det, sier Mathew.
– Hvor nær var du å signere for dem?
– Jeg var egentlig ikke så veldig nær. Jeg sa tidlig at jeg ikke ønsket å spille for noen annen klubb i Norge enn Lillestrøm. Når jeg først forlater klubben skal det være fordi jeg reiser ut, sier Mathew, og understreker at han ikke angrer på den avgjørelsen.
– Noen har sagt at avgjørelsen var god, og noen har lurt litt på hvorfor jeg ikke dro. Men for meg handler det om mitt eget beste, og det er det viktigste, sier han.
– Rakk du å få noe kontraktsforslag før du takket nei?
– Nei, det ble aldri lagt frem noe kontraktsforslag til meg, for jeg sa nei med en gang, men agenten min fortalte meg at de hadde lagt et veldig godt tilbud på bordet, sier Mathew.
Samtidig som han kun glede Lillestrøms supportere med at han ikke ønsker å dra til Rosenborg, kommer nigerianeren med enda en lovnad til klubben som hentet ham sommeren 2016.
– Supporterne og alle her er veldig glade for at jeg ikke dro. Nå vil jeg være her ut sesongen, og det tror jeg alle er fornøye med, sier han.
Lillestrøm har hatt en tung sesong og ligger i skrivende stund på kvalikplass i Eliteserien, a poeng med Start på nedrykk. Med to poeng opp til Stabæk på trygg plass blir søndagens bunnoppgjør mot tabelljumbo Sandefjord svært viktig.
  • Sandefjord–Lillestrøm ser du på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18!
Se intervjuet med Mathew:
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09