Rosenborg feide over Molde på Lerkendal søndag kveld og så igjen ut som det laget som har dominert norsk fotball de siste årene.
Noe av nøkkelen til at champagnekorken smalt i taket var Kåre Ingebrigtsens taktiske grep ved å bruke begge superspissene sine i Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund sammen fra start. I en skjev 4-3-3-formasjon var Bendtner den som ble flyttet ut mot venstre, mens Søderlund fikk midtspiss-rollen.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
– Jeg har ikke spilt der siden Arsenal, men vi har trent mye på det og holdt fast ved det. Vi supplerer hverandre godt, og i dag funket det bra, sa Bendtner til Eurosport etter kampen.
Overfor Adresseavisen avslører Bendtner at det var ham selv som kom med nettopp det forslaget.
– Det er en rolle jeg har spilt i tidligere. I de tre første kampene har vi ikke fått til så mye spill, synes jeg, og jeg har også blitt litt kritisert for at jeg som midtspiss kan komme for dypt ned i banen og hente ballen, forklarer Bendtner til avisen.
Bendtner var selv som satte inn kampen første mål da han kom inn i feltet fra Rosenborgs venstreside.
– Jeg liker å ha ballen, og føler jeg evner å gjøre lagkameratene mine bedre. Videre har jeg en god link med Anders Trondsen og Birger Meling, og det ga oss noen flere strenger å spille på. Vi har trent på det hele uken, og det har fungert godt på de treningene. Så fungerte det jo også godt for Alex Søderlund, som var skarp med sin scoring, sier dansken til Adresseavisen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18