Dårlige baneforhold satte en stopper for det som skulle være årets første Eliteserie-kamp mellom Brann og Ranheim forrige lørdag.
Beslutningen om å utsette ble tatt kun én time før planlagt kampstart. Det ble dermed en dyr bomtur for Bergens-klubben, som nå vil ha erstatning fra Norges Fotballforbund.

Er i dialog med NFF

UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31
– Vi mener det kunne vært avklart i forkant. Én ting er hvis det skjer noe ekstraordinært, en annen er at det burde vært forutsett. Da synes ikke vi det nødvendigvis er greit at vi skal da den økonomiske belastningen, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannessen, til BA.
Turen til Trondheim skal ha kostet Brann et sted mellom 100.000 og 200.000 kroner. Klubben er for øyeblikket i dialog med NFF, men venter med detaljene kampen blir berammet på nytt.
– Vi er i dialog med Brann, og har en tradisjon for å finne løsninger ved ekstraordinære situasjoner, sier konkurranseansvarlig i NFF, Nils Fisketjønn.

Supporterne vil også kreve sitt

Sammen med Norsk Toppfotball har forbundet en fast, årlig pott til bruk for denne type hendelser. Men der klubben kan vente seg kompensasjon, ser det mørkere ut for supporterne.
– Vi er ikke i noe dialog med supporterne. Det er beklagelig det som skjedde, men vi har ingen tradisjoner for å kompensere fans, sier Fisketjønn.
Men dagen derpå forteller supporterleder i Brann, Roger Lillebø-Hansen, noe annet til Eurosport.no.
– Vi kommer til å ta det med NFF. Eller, det har vi for så vidt allerede gjort. Vi har snakket med NFF.
– Og hva var beskjeden?
– At rett skal være rett. Fisketjønn sier at de ikke har tradisjoner for å kompensere supportere, men så har det vel heller aldri vært såpass inkompetanse i forhold til behandling av denne type saker.
– Du tenker på det å vente helt til én time før kampstart før man velger å avlyse?
– Nettopp.
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Rosenborgs henvendelse: – Det er jo veldig hyggelig
15/09/2021 PÅ 12:34