Populære sporter
All sport
Vis alt

Molde-klage avvist av NFF: – Vi må gjerne modernisere reglene

Espen Blaker

Oppdatert 25/04/2018 klokken 16:53 GMT+2

Molde-direktøren mener det kan være smart å utvikle regelverket i norsk fotball.

hestad

Foto: Eurosport

Eirik Hestad og Molde følte seg snytt etter søndagens hovedkamp mot Vålerenga. Midtbanespilleren ropte på straffespark etter å ha blitt tatt av Adam Larsen Kwarasey, men dommer Dag Vidar Hafsås ga istedet gult kort for det han oppfattet som filming.
Se situasjonen her (saken fortsetter under):
Både kommentatorer og eksperter var samstemte i at avgjørelsen var feil, og at Molde skulle hatt straffe. Etter å ha sett bildene i ettertid, innrømmet Hafsås å ha feilvurdert situasjonen.

Fikk klage avvist av NFF

Molde har senere levert inn en klage til Norges Fotballforbund i håp om å få det gule kortet strøket. Det bekreftet MFK-direktør Øystein Neerland til Romsdals Budstikke tirsdag.
– Vi vil sende inn vår rapport knyttet til den aktuelle situasjonen. Dommer ga gult for filming, og det var det ikke. Så gult kort skulle han ikke gitt, sa Neerland til avisen.
Direktør for konkurranse i NFF, Nils Fisketjønn, sier til Eurosport.no i en SMS at han ut fra omstendighetene har forståelse for at en søknad er sendt, men at regelverket er klart i saker som dette.
– I dette tilfellet har dommeren vurdert de faktiske omstendigheter til å kvalifisere for et gult kort. NFF har ikke adgang til å overprøve dommerens avgjørelse vedrørende de faktiske forhold, og kan dermed ikke annullere det gule kortet som ble tildelt Hestad, sier Fisketjønn videre.

– Kan være smart å gå gjennom reglene

Etter å ha blitt informert om Fisketjønns svar, sier Neerland følgende til Eurosport.no:
– Vi er inneforstått med regelverket, og forholder oss til det.
– Dommeren innrømmer å ha tatt feil i etterkant. Burde NFF bruke mer skjønn i saker som dette?
– Det kunne vi kanskje diskutert, men nå er nå regelverket som det er. Innimellom kan det likevel være smart å gå gjennom reglene og se om de fungerer som de skal.
– Mener du regelverket bør endres? I England har man jo mulighet til å stryke gule kort i saker som dette.
– Vi må gjerne modernisere reglene rundt fotballen sånn den har utviklet seg. Så vi får se om vi eventuelt spiller inn noe vedrørende dette i fremtiden, avslutter Neerland.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame