Lillestrøm–Tromsø 4–1:
«Ikke igjen», tenkte hjemmefansen da et unødvendig retur fra Lillestrøm-keeper Arnold Origi ga Mikael Ingebrigtsen en enkel jobb med å sette inn 0-1. En slik marerittåpning kunne skremt de fleste lag, men i stedet ble det starten på en festaften i gult og svart.
Hurtigtoget Erling Knudtzon stormet fram på høyresiden da Chigozie Udoji enkelt satte inn 1-1 etter ni minutter. Svakt keeperspill fra TILs talent Jacob Karlstrøm sørget for at LSK scoret sitt første mål før pause i Eliteserien i år.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Deretter ble det sjansebonanza av de sjeldne, men der Lillestrøm som tidligere i sesongen sløste vekk den ene muligheten etter den andre. Best oppsummert var målvegringen da Simen Rafn skulle banke inn 2-1, men utrolig nok bommet på ballen i god posisjon.

Løp fra alle

Knudtzon misbrukte også en stor sjanse før han skulle gjøre opp for missen til de grader i en 2. omgang der Tromsø ble rundspilt:
54 min.: Ifeanyi Mathew slo en genial pasning som Knudtzon etter sitt lange løp fra halve Tromsø-forsvaret utnyttet ved å runde keeper og sette ballen i mål fra spiss vinkel.

Knudtzon setter sitt første

73 min: Etter en kort cornervariant kunne Knudtzon enkelt heade inn sitt annet mål for kvelden.

Knudtzon øker til 3-1

78 min: Igjen ble Knudtzon spilt fri med keeper, denne gang av Udoji. Heller ikke denne gangen nølte hurtigtoget med å runde keeper.

Knudtzon fullfører hat tricket

Dermed scoret Knudtzon sitt første hattrick for LSK. Like etter ble han byttet ut til stående ovasjoner.
– Det er gøy å spille spiss når man får så gode baller å jobbe med. Det var veldig bra. Kambildet passet meg fint, sa Knudtzon til Eurosport etter kampslutt.
Thomas Lehne Olsen misbrukte en stor sjanse for TIL på stillingen 2-1, og da Kent-Are Antonsen korrekt ble utvist for en svært stygg takling av Alexander Melgalvis forsvant gjestene håp om poeng.
– Det er deilig i dag. Vi er gode både defensivt og offensivt, og viser styrke når vi kommer tilbake etter den starten, konkluderte Knudtzon.

Sliter på Åråsen

Innbytter Michal Skoda headet i tverrliggeren, og LSK fikk også en sen scoring annullert i vårfesten der Arne Erlandsens klubb benyttet anledningen til å sende Strømsgodset ned på direkte nedrykksplass.
Drammenserne møter jumbo Viking i et skikkelig bunnoppgjør i Drammen mandag.
For LSK ble søndagskvelden en stor opptur. Rekken med fire hjemmetap ble stoppet, og sesongens første mål i 1. omgang ble opptakten til regelrett utspilling av gjestene fra nord.
Nå er det ikke noe nytt at TIL sliter på Åråsen. "Gutan" har kun vunnet fem seriekamper i stasjonsbyen. En rekke ganger har LSK scoret både fem og seks mål mot TIL. Rekorden er 6-0 (1992 og 2000). Det burde vært seks mål denne gangen også, men til tross for storseieren har vertene litt å jobbe med foran motstanderens mål.
I perioder var det likevel som å se LSK som da klubben var en maktfaktor i norsk fotball.
(©NTB)
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05