Populære sporter
All sport
Vis alt

Brann-talent klart for tysk storklubb

Espen Blaker

Oppdatert 04/05/2018 klokken 10:54 GMT+2

Sander Christiansen er enig med Borussia Mönchengladbach om en overgang.

sander

Foto: Eurosport

Det bekrefter 17-åringens far, Bjørn Johan Johansen, til Bergens Tidende.
– Vi ble kontaktet tidlig av Borussia Mönchegladbach og ble godt tatt imot da vi besøkte klubben. Historien de har med å få frem unge spillere, fasilitetene de tilbyr og ikke minst det at de har en klar plan for å få Sander til å bli Bundesliga-spiller, ble avgjørende for valget, sier han til avisen.
Chelseas Andreas Christensen er blant spillere som har fått sitt gjennombrudd i Mönchengladbach de siste årene. Dansken var utlånt fra Chelsea i to sesonger fra 2015 til 2017. Etter å ha returnert til London-klubben med 61 Bundesliga-kamper under beltet har 21-åringen vært en nøkkelspiller for Antonio Conte denne sesongen.
Nå håper Christiansen å følge i danskens fotspor. 17-åringen vil slutte seg til Bundesliga-klubben 1. juli, og har skrevet en fireårskontrakt.
Christensen har aldri spilt for Branns A-lag, og hadde sin første trening under Lars Arne Nilsen i april. Ungguten har heller ingen proffkontrakt med klubben, noe som betyr at bergenserne ikke har rett på noen overgangssum. Likevel vil de ifølge BT motta solidaritetsmidler på rundt 1,35 millioner kroner.
Branns sportssjef Rune Soltvedt sier at overgangen var spillerens ønske.
– Sånn er fotballverdenen i dag. Det er en kamp om de unge spillerne. For oss som klubb er det en utfordring. Helst utvikler jo vi spillere for å dra nytte av dem selv, men det er jo også for å gjøre dem attraktive for andre, sier Soltvedt til BT.
Christiansen er for tiden i EM med G17-landslaget.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame