Tromsø - Odd 1-2
En vanvittig volley fra Torgeir Børven ble forskjellen da Odd snudde 0-1 til 2-1 borte mot Tromsø. Runar Espejord ga hjemmelaget ledelsen, men Joshua Kitolano og Børven gjorde at Skiens-klubben tok med seg alle poengene.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Børvens mål kom etter et innlegg fra Elbasan Rashani, hvor Odds toppscorer la seg vannrett i lufta og hamret ballen i mål via stolpen.
– For en fantastisk scoring! Å herregud for et mål fra Børven!, utbrøt Eurosport-kommentator Jørgen Klem.
Matchvinnerscoringen var Børvens sjette denne sesongen, og kom etter at samme mann hadde misset på en utrolig mulighet tidligere i kampen. Fra fem meter satte Odd-spissen ballen i tverrligger, men fem minutter før slutt kom altså den herlige revansjen.
– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, og hvordan jeg klarte det med den hofta mi, lo Børven etter kampen.
Etter flere tunge sesonger er Odd-spissen nå tilbake for fullt. I fjor endte han på totalt fem mål - i år har han allerede seks på de første sju. Det har først og fremst skjedd gjennom hardt arbeid.
– Jeg har fått trent godt. Da kommer det også mer selvtillit. Når du først setter én, så baller det på seg.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under):
Scoringen gjør at Odd klatrer opp på sølvplass, tre poeng bak serieleder Molde – med én kamp mindre spilt. Det betyr tidenes beste seriestart for Dag Eilev Fagermos gutter.
– Jeg er imponert over hvor mye bedre vi blir etter pause. Jeg er stolt over den andre omgangen, sa Odd-sjefen til Eurosport etter kampen.
– Hva er det du har gjort med Børven?
– Jeg er glad i Børven. Han er en veldig god fotballspiller, veldig klok. Nå har han fått trent godt, og fått selvtillit gjennom det og en veldig god vinter.
Tromsø forbir på sin side helt nederst på tabellen.
– Vi ble for feige. Vi gjør juniorfeil, og slipper inn to billige mål. Jeg vet ikke hva man skal si. Det er elendig å rote bort en kamp som dette. Vi plages, sa målscorer Espejord til Eurosport.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01