Det er Aftenbladet som først omtaler saken. På pressekonfreansen til Viking kl. 09.30 ble det klart at Eirik W. Henningsen gir seg som daglig leder i klubben.
Gjennom sin tid i klubben har Henningsen vært gjennom det meste. Det har blitt både nedrykk, opprykk og cupgull på veien. Samtidig har det vært sportslige og økonomiske problemer.
– Det er en rar dag, men jeg har sett frem til denne dagen. Jeg har vært klar lenge på at 2020 er mitt siste år. Jeg klarer ikke å holde på hemmeligheter, jeg er ikke sliten, ikke lei meg, men jeg kjenner det er rett og mye av grunnen er at klubben har et solid utgangspunkt, forteller Henningsen.
Eliteserien
Sjekk VIF-keeperens «hemmelige våpen»: – Handler om å kamuflere
3 TIMER SIDEN
– Mange fikk sjokk, men tiden var inne for å ta en annen retning. Jeg er utrolig stolt av det jeg har fått til. Viking er på de aller fleste områder bedre enn på mange år. For å lede Viking må du være en lagspiller. Det viktigste for meg var å bygge kulturen vi har nå. Viking skal bety mest mulig for flest mulig. Det er rørende å oppleve interesse for Viking nå med små barn som løper rundt med Viking-drakter. Da har jeg gjort jobben min.

Ung arvtager

Arvtageren kommer fra egne rekker og er utviklet innad i administrasjonen. Navnebror Eirik Bjørnø er kun 29 år, men skal nå fungere som sjef for Viking. Den avtroppende sjefen har kun gode ord om sin arvtager.
– Å følge Bjørnø har vært en stor glede. Jeg er stolt av at han tar over, han har samme navn og er fra Randaberg. Når det kommer til klokskap, engasjement og kjærligheten for klubben har jeg stor tro på at han vil gjøre en god jobb, roser Henningsen.
Selv er 29-åringen i sjokk over nyheten, men sier at han er veldig klar for oppgaven som venter 1. september. Bjørnø skal overlappe Henningsen i tre måneder og ser frem til den perioden.
– Jeg er i sjokk. Det er helt sykt å stå her. Jeg takker alle som viser meg denne tilliten, det er ikke bare bare for en enkel gutt fra Randaberg og få denne stillingen. Jobben Henningsen har gjort har vært fenomenal. Optimismen og engasjementet har blitt helt fantastisk, og grunnmuren vi står på er solid. Jeg skal være med å videreføre det, med ungt og frisk pågangsmot. Dette skal vi få til sammen, sier Bjørnø.
Før han fortsetter med å skryte av ungdsomsavdelingen:
– Fremtiden er sikra, vi har et av norges beste akademier og det skal vi forvalte på en god måte. Det kommer til å bli utfordrende tider, men Viking er bedre rusta enn noengang for å stå gjennom det. Jeg er ikke skremt, men har veldig respekt for rollen. Det hviler ett stort ansvar og det tar jeg på stort alvor. Det er en stor overalskelse at Henningsen slutta, og et enda større sjokk at jeg var en kandidat. Men jeg føler meg skjerpet og klar. I tillegg det bra og ha med seg Eirik i tre måneder. Jeg har fått drømmejobben nå, jeg kommer til å gi alt for Viking.
Eurosport har prøvd å komme i kontakt med Eirik W. Henningsen og Eirik Bjørnø . Men ingen har besvart våre henvdendelser.
Fotball
Mener Solbakken bør ta ut Berisha på landslaget
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunkt: Sandnes Ulf snudde det mot Stjørdals-Blink
3 TIMER SIDEN