«Terminlisten på herresiden gir svært få ledige datoer for gjennomføring. Nylige tilstramninger i toppfotballprotokollen øker sannsynligheten for ytterligere mangel på spilledatoer.» skriver NFF i en pressemelding.
I tillegg nevnes økt skaderisiko ved tettere kampprogram som en faktor.
Fotball
Rykket ned fra OBOS-ligaen i 2020 – nå er klubben konkurs
44 MINUTTER SIDEN
– 2020 er et unntaksår for samfunnet og for norsk fotball. For første gang i historien, med unntak av krigsårene, er det ikke mulig å gjennomføre et normalt norgesmesterskap for herrer. NFF har hele tiden hatt som mål å få i gang hele fotballen, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Neste års cupfinale kan bli i mai

– Det settes nå ned et utvalg som vil bestemme cupens format neste år, forteller NFFs konkurransedirektør, Nils Fisketjønn, til Eurosport.no.
Utvalget skal vurdere flere ting. Blant annet om neste års cupmesterskap skal avholdes fra mars til mai. En slik løsning vil hindre mulige problemer rundt hvem som skal få den siste plassen i Europa League-kvalifiseringen.
Man kunne nemlig antatt at en fjerdeplass i årets Eliteserie-sesong nå vil gi plass i Europa League-kvalifiseringen for herrer neste år. Det er ikke sikkert, forteller Fisketjønn.
Om neste års kongepokal utdeles allerede i mai, vil vinneren der få den siste europacupplassen. Et slikt oppsett vil medfølge en "vanlig" cup med syv runder, i tillegg til at man muligens vil utvide antall lag i kvalifisering én og to.
I så fall vil det heller ikke bli noen cupfinale på høsten.
Fisketjønn er krystallklar på at ingenting av dette er sikkert. Dette er ting NFFs utvalg vil finne ut av den nærmeste tiden. En avgjørelse kan komme i slutten av oktober.

Det blir cup for kvinnene

Cupmesterskapet for kvinner vil imidlertid holdes i en forenklet utgave. Der er det mer plass i terminlisten, i tillegg til at færre klubber er med. I 2020 får kvinnene i tillegg spille på Ullevaal stadion. Der ligger det an til at man kan få inn 200 tilskuere.
– På kvinnesiden har vi en annen situasjon. Vi vet at cupen er viktig for engasjementet og oppmerksomheten som fotball for kvinner fortjener, sier Svendsen og fortsetter:
– Med dette sender vi et signal om viktigheten av å satse på fotball for kvinner.
Forbundet røper at herrenes turnering kan bli utvidet neste år, med flere lag i de kvalifiserende rundene. Samtidig vil flere av de siste rundene legges til helgene.
Eliteserien
Utsetter nok en Eliteserie-kamp: 23 (!) spillere er utilgjengelige
7 TIMER SIDEN
Fotball
Kronet sesongen med cupgull
9 TIMER SIDEN