Den sjokkerende hendelsen inntraff etter snaut ti spilte minutter av kampen mellom lokalrivalene. En mann løp ut på banen og slo etter Grealish mens han sto med ryggen til. Aston Villa-kapteinen ble truffet på siden av hodet og gikk rett i bakken.
Overfallsmannen ble raskt tatt hånd om av vakter mens andre Villa-spillere, blant dem Tammy Abraham og Glenn Whelan, stormet til for å beskytte Grealish. Mannen som slo ble dyttet over ende i tumultene som oppsto, før han ble ført vekk av politiet. Han sendte slengkyss mot publikum på vei ut.
Grealish ble hjulpet på beina og kunne spille videre. I det 67. minutt scoret han det som ble kampens eneste mål. Han førte ballen inn i feltet og skjøt hardt og lavt i hjørnet. Deretter hoppet han inn blant Villa-tilhengerne for å feire, noe som kostet ham et gult kort.
Premier League
Nyland og Aston Villa ble overkjørt av Manchester City
12/01/2020 PÅ 18:39
Med 1-0-seieren gikk Aston Villa forbi Birmingham på tabellen og klatret til 9.-plass.

Sterke følelser

Grealish har vært Aston Villa-tilhenger siden barndommen, og han avslo en gang et foreslått leieopphold i Birmingham med begrunnelsen «jeg vil ikke dit».
Det er velkjent fiendskap mellom Birminghams og Aston Villas supportere, og det har vært flere voldshendelser i forbindelse med lokaloppgjørene i Englands nest største by, så også før søndagens kamp. Mannen som slo Grealish hadde jakke i Birmingham-farger.
Hendelsen utløste kraftige reaksjoner. Tidligere landslagsback Gary Neville tok til orde for å straffe Birmingham hardt.
– Poengtrekk eller tomme tribuner i ti kamper, foreslo han på Twitter.

Stygge hendelser

Tidligere landslagsspiss Gary Lineker kalte overfallet «motbydelig» og roste Grealish for å ha holdt følelsene under kontroll.
Den engelske ligaen fordømte i en uttalelse handlingene til mannen som angrep Grealish. Gjerningsmannen er pågrepet, og Birmingham har varslet at han vil bli utestengt fra St. Andrews på livstid.
Det har vært flere lignende hendelser i britisk fotball den siste tiden. Fredag ble Rangers-kaptein James Tavernier konfrontert på banen av en Hibernian-tilhenger. Forrige uke ble en glassflaske kastet mot Celtic-spiller Scott Sinclair da han skulle ta hjørnespark, også det på Hibernians bane i Edinburgh.
(©NTB)
Sett denne?
Premier League
Nyland kom inn og berget 2-1 seier for Villa mot Burnley
01/01/2020 PÅ 14:33
Premier League
King åpnet målkontoen i Bournemouth-seier
17/08/2019 PÅ 16:18