Populære sporter
All sport
Vis alt

Lagerbäck krysser fingrene for Johansen-opprykk

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 23/05/2018 klokken 08:24 GMT+2

Stefan Johansen er én kamp unna å kunne kalle seg Premier League-proff. Lørdag heier landslagssjef Lars Lagerbäck på Fulham i den engelske opprykksfinalen.

Lars Lagerbäck

Foto: Scanpix

Fulham var svært nær å rykke opp direkte til det som trolig er verdens mest populære fotballiga, men et surt tap i siste serierunde satte en stopper for det.
I opprykkskvalifiseringen tok London-laget seg av Derby over to kamper (2-1 sammenlagt). Lørdag reiser Johansen og hans lagkamerater til Wembley for å møte Aston Villa. Opprykksfinalen omtales som den mest verdifulle kampen i verden. Vinneren er sikret minst 1,7 milliarder kroner i inntekter.
Lagerbäck håper inderlig Fulham trekker det lengste strået.
– Utur blir kanskje feil å si, men de (Fulham) hadde en ekstrem lang rekke uten tap. Så tapte de den siste kampen som kunne gitt direkte opprykk. Jeg håper virkelig de klarer det nå, sa Norges landslagssjef til NTB under tirsdagens presentasjon av uttaket til kampene mot Island og Panama.

Kick

Svensken trekker ikke bare fram et høyere nivå som et stort pluss ved et opprykk. Han mener landslagskaptein Johansen også får et mindre hardkjør om han tar steget opp til Premier League.
– Det er et kick for alle spillere å få spille på øverste nivå. Får man i tillegg gjøre det i et av de store landene, er det veldig positivt. For landslaget vil det være bra om han får et kampprogram som ikke er fullt så tett.
Championship består av 46 serierunder mot Premier Leagues 38.
Fulham har ikke spilt i den engelske toppdivisjonen siden nedrykket i 2014. Johansen har vært i klubben siden sommeren 2016.

Aleesami på Serie A-jakt

Johansen er ikke den eneste spilleren i den norske landslagstroppen som jager opprykk. I Italia skal Haitam Aleesami og Palermo ut i kvalifiseringsspill om den siste plassen i Serie A for neste sesong.
Palermo ble nummer fire på tabellen i Serie B. Laget var kun ett poeng bak direkte opprykksplass. Nå venter et semifinaleoppgjør mot Venezia eller Perugia over to kamper. Også en eventuell finale avvikles med hjemme- og bortekamp.
Aleesami og Palermo tok steget ned fra Serie A etter fjorårets sesong.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame