Populære sporter
All sport
Vis alt

Glimts Champions League-drøm knust etter dramatisk ekstraomgang

Helene Fineide

Oppdatert 25/08/2022 klokken 00:21 GMT+2

Etter en glimrende snuoperasjon av Bodø/Glimt i andre omgang, så raknet det fullstendig for nordlendingene i den siste ekstraomgangen mot Dinamo Zagreb.

Skuffete Glimt-spillere etter tapet mot dinamo Zagreb.

Foto: NTB

Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt 4-1 (4-2 sammenlagt)
Snipp snapp snute, så var Champions League-drømmen ute.
– Vi roter det til i ugunstige situasjoner, og vi er ikke rå nok til å holde fokus når det virkelig, virkelig gjelder. Det var nesten, men nesten er ikke godt nok. Det var hardt å se måten vi slipper inn 1-3-målet på, men det er læring, alt er læring, sa Kjetil Knutsen til TV 2 etter tapet.
For det ble bare nesten for Bodø/Glimt, som etter en fenomenal scoring av nysigneringen Albert Grønbæk i det 70 minutt, sikret ekstraomganger i skjebnekampen mot Dinamo Zagreb.
Men etter en fullstendig kollaps kun fire minutter før en straffekonkurranse kunne vært et faktum, så måtte nordlendingene til slutt se seg slått 4-1 (4-2 sammenlagt) i det siste hindret før gruppespillet til Champions League.
Dermed ble drømmen om CL-hymnen på Aspmyra i høsten som kommer, bare med drømmen. Og Glimt må ta til takke med et gruppespill i Europa League.
– Man sitter igjen med en følelse, at dette har vi sett før. Vet ikke hvor mange slike nesten-opplevelser vi har sett av norske lag i en CL-playoff tidligere. Men Glimt føyer seg dessverre inn i den rekken. Det er selvsagt ekstremt bittert at det ikke går til straffespark, men det er rettferdig at Dinamo Zagreb til slutt vinner, mener Discovery-ekspert Christian Gauseth etter kampslutt.
– Zagreb har vært bedre over to kamper. De burde scoret på Aspmyra og de burde scoret flere i dag. Bodø/Glimt er fortsatt ikke et Champions League-lag, legger Gauseth til.

– I dag ble det avgjørende

Likevel ønsker eksperten å gi honnør til den mentaliteten nordlendingen viste, etter å ha havnet tidlig under i skjebnekampen.
– Det er helt utrolig det Glimt-laget. Måten de kommer tilbake etter 2-0. Det er en mentalitet som er så sterk. Det er oppe der med de beste årgangene til Rosenborg. Hodene til disse spillerne er helt utrolig, men nivået er dessverre fortsatt ikke helt der.
Og det er nettopp én svakhet nivåmessig eksperten da sikter til:
– Det har sin fordel å spille samme elleveren, slik (Kjetil) Knutsen som oftest gjør. Spillerene nærmest kjenner hverandre i blinde. Men svakheten fikk vi se i ekstraomgangene. Dinamo Zagreb bytter seg sterkere, mens Glimt bytter seg svakere. De som kommer inn har, naturlig nok, ikke den samme relasjonsstyrken, og i dag blir det rett og slett avgjørende.

Marerittstart

Kun fire minutter skulle det ta før Dinamo Zagreb tok ledelsen på gressmatten i returoppgjøret, som Glimt kom ledende inn i, etter 1-0 seieren på Aspmyra forrige uke. Hjemmelaget doblet senere ledelsen, og drømmen om gruppespill begynte sakte men sikkert å falme.
Etter pause skulle vi derimot bli vitne til et helt annet Glimt-lag, som på ingen måte hadde gitt opp håpet om en plass i gruppespillet. Da lønner det seg også med en danske verdt 26 millioner kroner, som etter en nydelig enkeltmanns prestasjon, fikk skutt Glimt til ekstraomganger.
Der stilte nordlendingene med friske bein, men det var tydelig at tanken på en eventuell straffekonkurranse preget begge lag.
Og i det 116. minutt så skjedde det som ikke skulle skje. Dinamo Zagreb fikk sluppet til fremfor Glimt-målet og med det satt inn 3-1. Minuttet etter skulle verre gå til verst, da hjemmelaget fikk fosse frem i ensom majestet, og satte spikeren i kista og sluttresultatet 4-1.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame