Populære sporter
All sport
Vis alt

Molde-sjefens bønn til NFF: – Noe vi må få til fremover

Espen Blaker

Oppdatert 23/09/2020 klokken 13:01 GMT+2

Erling Moe håper erfaringene fra årets sesong vil føre til endringer også i fremtiden.

Erling Moe

Foto: Scanpix

MOLDE (Eurosport.no):
Onsdag skal Molde ut i den første av to kamper av Champions League-playoffen mot Ferencvaros hjemme på Aker Stadion.
Erling Moe og co. er uansett resultat garantert gruppespill i Europa League, noe som betyr to kamper i uka utover høsten for den regjerende seriemesteren.

– Noe vi må få til i norsk fotball fremover

Men der det tidligere har vært noe nytt og uvant, har 2020-sesongen bidratt til å forberede spillerne på hva som venter.
– Fra starten av har vi spilt søndag-onsdag-søndag-onsdag hele veien. På den måten kommer også de lagene som skal spille europacup inn i en syklus som gjør det helt naturlig, sier Moe til Eurosport.
– Jeg har likt denne sesongen her veldig med tanke på kamptettheten. Jeg synes dette er noe vi må se på og få til i norsk fotball også fremover, fortsetter han.

– Det vil gjøre totalproduktet bedre

For der europacupspill har bydd på uvante utfordringer tidligere år, er situasjonen nå en helt annen. Det håper Molde-treneren også blir tilfelle i årene som kommer.
– Tidligere har det vært noe helt nytt, og først da har man begynt å snakke om stor belastning. Jeg håper at det også neste år... Jeg er av den formening av at når vi skal snakke om erfaringer fra det vi nå har vært gjennom, så synes jeg det ikke er noen grunn til å sette i gang Eliteserien på Holmenkollsøndagen eller før det.
– Jeg mener at man må komprimere det mer, og la oss vente sånn at publikum kan sitte på en snøfri tribune og kose seg. Det vil jo gjøre totalproduktet bedre også, både for spillere, klubber og TV. Jeg vil ha bort snøkampene, avslutter Moe.
picture

Ringerunde til eksperter, slår alarm hos storklubber og diffene som kan gi grønne piler

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame