For 21 år siden gikk Molde til Champions League etter et straffemål på slutten, der bortemål ble avgjørende.
I år var det motsatt. Molde røk ut på bortemål, og straffekontroverser fra det første oppgjøret ble avgjørende. Dermed er 1999 fortsatt året Molde sist var med i Champions League-gruppespillet.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Andreas Lund var mannen som scoret da de tok seg videre mot Mallorca, og han forteller at han synes kampen lignet ganske mye på oppgjøret mot Ferencváros.
– Det lå et mål i lufta på slutten og de kjempet hardt. Men sluttspurten kom litt for sent dessverre, sier Lund til Eurosport.no rett etter kampslutt.

– Fare for søvnløse netter resten av livet

Håpet om det gjeve selskap og alt det hadde ført med seg ble knust etter at de spilte 0-0. Likevel hadde de en del sjanser, som kunne sikret seieren.
– Det var utrolig synd at det ikke gikk. Jeg synes de spilte en god kamp. De var trygge og gode defensivt, og når de kom frem mot slutten så hadde de en del store sjanser. Den fra Hestad var gedigen. Han kommer ikke til å sove i natt dessverre, sier Lund.
Eirik Hestad kunne bekrefte det da han snakket med TV 2.
– Det er fare for søvnløse netter resten av livet tror jeg, sier han.
Hestad var ganske langt nede etter kampen. 25-åringen er selv fra Molde og hadde det tungt da han pratet med kanalen.
– Som du sikkert ser så er det ikke gøy. Akkurat nå er vi ikke veldig stolte. Det er for dårlig, sa han til TV 2.

Marginene mot

Molde er inne i en tøff periode, også i hjemlig serie, noe Lund mener kan ha spilt inn.
– Det er litt symptomatisk for dem når de har litt stang ut om dagen. Det er de marginene som avgjør om du er et lag i med- eller motgang. Det som skjer i dag er typisk motgang, uten marginer som bikker deres vei. For de spiller en ok kamp, så jeg håper de tar med seg det videre og at de får snudd det i serien, forteller han.
For Molde har kun vunnet tre kamper av sine siste ti. Det har ført til at de er vippet ned fra en topp 3-plassering for første gang denne sesongen.
Nå må de snu trenden om de skal få noe spill på kontinentet også neste år. Samtidig er det en liten trøst at de uansett kommer inn i gruppespillet i Europa League, etter gårsdagens tap, selv om de var veldig nærme å kunne møte med de største lagene i verden.
– Det er sykt tøft. Vi er nærme, men det er det siste lille som mangler. Utrolig skuffende akkurat nå, sa Magnus Wolff Eikrem etter kampslutt til TV 2.

Stolt Eikrem

Han er også den eneste i Molde-troppen som har vært i et gruppespill i Champions League, etter tiden i Malmö, og vet hva han snakker om.
Brann er neste mulighet til å snu de vonde tankene, men alt er ikke negativt, skal man tro Eikrem.
– Vi ga alt, og jeg er veldig stolt av guttene i dag. Vi spiller en bra bortekamp, men det er akkurat ikke nok.
Sett denne?

Bernt oppsummerer runde 19: LAN-jubel, Flamur-duell og Molde-tap

Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33