Martin Linnes og hans lagkamerater er dermed ille ute i kampen om avansement i Champions League. Det er fire poeng opp til Schalke på 2.-plassen med to kamper igjen å spille. Porto vant igjen, har to poengs luke på tabelltopp og mangler bare ett poeng på å sikre avansement til cupspillet.
Linnes startet igjen, som han har gjort i samtlige mesterligakamper denne sesongen, men han ble byttet ut ved pause. Da ledet hjemmelaget 1-0 etter en omgang med store sjanser til begge lag.
Fernando Musleras feil etter tre minutters spill ble skjebnesvanger for gjestene. Keeperen rykket ut og kastet seg over ballen da Burgstaller ble spilt fram på høyresiden, men han feilberegnet og skle utenfor 16-meterstreken. Dermed måtte han slippe ballen, og Burgstaller løp den opp, vendte og skrudde den i mål fra svært spiss vinkel.
Champions League
Tidligere Sarpsborg-spiller feiret på seg rødt kort i Champions League
26/11/2019 PÅ 20:45
Galatasaray lot seg ikke knekke av scoringen og skapte flere gode muligheter i første omgang. Hjemmelagets målvakt Alexander Nübel ble satt på flere prøver. Den største sjansen hadde Garry Rodrigues da han ble spilt gjennom, men han traff ikke mål med sin avslutning.
Schalke hadde en enda større sjanse da Sebastian Rudy skjøt i stolpen utenfor Musleras rekkevidde.
Burgstaller scoret det viktige ledermålet, og han var sentral igjen da Schalke doblet ledelsen i det 57. minutt. Han raidet alene helt til dødlinja og slo skrått ut i feltet. Der brukte Mark Uth en berøring før han skjøt utakbart i hjørnet.
Derfra trygget hjemmelaget inn poengene som betyr et langt steg mot mesterligaens cupspill.
Porto slo poengløse Lokomotiv Moskva 4-1 med scoringer av Héctor Herrera, Moussa Marega, Jesús Corona og Otávio og tar om tre uker imot Schalke til gruppefinale som lederlag.
For Galatasaray er trøsten at laget har fire poengs forsprang til Lokomotiv Moskva i kampen om tredjeplassen som gir europaligasjanse.
Sett denne?
(©NTB)
Champions League
Perfekt start for Linnes og Galatasaray
19/09/2018 PÅ 06:19
Bundesliga
Jarstein tilbake etter trøbbel
13/10/2017 PÅ 12:08