Edin Dzeko tente håpet med sin tidlige scoring. Etter pause skaffet han straffesparket Daniele De Rossi banket inn til 2-0, og i det 82. minutt fullførte forsvarsspilleren Kostas Manolas mirakelet da han ved nærmeste stolpe nikket inn hjørnesparket fra Cengiz Ünder og sendte hjemmelaget foran på bortemålsregelen.
Barcelona kom på banen med sitt sterkeste lag selv om klubben hadde 4-1 å gå på fra hjemmekampen, men ble sjokkert av et hjemmelag som presset veldig høyt og stresset de spanske gjestene til å gjøre mange feil.

Fart og muskler

UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 KLOKKEN 17:31
Det var spilt bare noen minutter da De Rossi slo langt i bakrom. Dzeko brukte fart og muskler, holdt Samuel Umtiti unna og scoret med venstre alene med Marc-André ter Stegen.
Målet satte fart i både hjemmelaget og publikum på Stadio Olimpico, men sjansesløsing så ut til å skulle bli Romas bane.
Patrik Schick hadde et par store sjanser med hodestøt, men greide ikke å få dem på mål.
Dzeko tvang ter Stegen til en refleksredning da også han vant i lufta foran Barcelona-målet. Gjestene slet veldig i luftrommet, og Roma pumpet inn innlegg etter innlegg.
Før pause skrek Dzeko på straffe da han ble sparket på leggen av Piqué, men fikk ikke gehør.

Straffet

Det var spilt nesten en time da Dzeko ble spilt gjennom hårfint onside. Inne i feltet tok Piqué et hardt tak i armen hans og slapp ikke før han hadde revet ned bosnieren. Denne gang var ikke dommeren i tvil.
De Rossi steg fram og knallet ballen i hjørnet. Dermed duket han for siste kapittel i Romas mirakelvending. Det var store sjanser før Manolas til sist ble matchvinner.
Det er bare tredje gang et lag har gått videre i Champions League etter å ha tapt første kamp med minst tre måls margin. Deportivo La Coruña gjorde det mot Milan tidlig på 2000-tallet, mens Barcelona i fjor vendte 0-4 borte mot Paris Saint-Germain med 6-1-seier på Camp Nou.
Laget som hadde tapt bare en av sine 48 foregående kamper i ulike turneringer fikk tirsdag merke hvordan det føles å være på feil side av en slik vending, og Lionel Messi og lagkameratene gikk av banen med bøyde hoder.
(©NTB)
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 KLOKKEN 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 KLOKKEN 21:54