De fem engelske lagene sto med 11 seirer og 4 uavgjorte etter de 15 kampene i første halvdel av gruppespillet. Roma sprakk tapsnullen og klatret forbi Chelsea til tabelltopp i gruppe C.
El Shaarawy viste utsøkt avslutningsteknikk da han senket Chelsea med to scoringer i første omgang. Diego Perotti fastsatte resultatet i annen omgang. Roma er ett poeng foran Chelsea og fem foran Atlético Madrid, som greide bare 1-1 hjemme mot et Qarabag-lag som måtte avslutte med ti mann.

Drømmestart

UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 KLOKKEN 17:31
25-årige El Shaarawy ga hjemmelaget en drømmestart. Pedro hadde allerede hatt et skudd på mål for Chelsea da Aleksandar Kolarov slo langt opp. Edin Dzeko nikket på akrobatisk vis tilbake, og fra 17 meter fikk El Shaarawy drømmetreff med utsiden.
Thibaut Courtois i Chelsea-målet var sjanseløs.
Chelsea trykket på og kom til flere brukbare sjanser, men det var hjemmelaget som viste besluttsomhet og effektivitet. I det 36. minutt spilte Radja Nainggolan en spekulativ langpasning inn i feltet. Antonio Rüdiger så ut til å ha kontroll, men lot uforklarlig ballen passere, og El Shaarawy lurte den forbi Courtois med nok en lekker avslutning.
Antonio Conte byttet inn Willian for Gary Cahill i jakt på mer trøkk framover, men det var Roma som scoret også det neste målet. I det 63. minutt skar Diego Perotti inn fra venstresiden og fikk ganske upresset fyre av. Ballen gikk inn ved nærmeste stolpe.

Sjokkerte

I Spania sjokkerte Qarabag uten en skadd Tarik Elyounoussi ved å lede 1-0 ved pause mot forrige sesongs tapende finalist Atlético Madrid. Spanske Michel nikket inn ledermålet i det 40. minutt.
Thomas Partey utlignet med et kjempeskudd i det 56. minutt, og litt senere ble gjestenes Pedro Henrique utvist.
Selv om Atlético spilte over en halvtime med en mann mer, ble det ikke hjemmeseier, og laget er i stor fare for å ryke ut.
(©NTB)
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 KLOKKEN 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 KLOKKEN 21:54