• Juryen som har valgt ut de nominerte og kåret vinnerne er: Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim, Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud, Erik Solér, sportssjef i NTF, VG-journalist Knut Espen Svegaarden, og Pål Arne «Paco» Johansen, landslagssjef for Norge G18/G19.
Bodø/Glimt ble Nord-Norges første seriemester gjennom tidende da de sikret ligagullet fem runder før slutt. I annerledessesongen 2020 har de også sørget for et rekordras.
Etter lørdagens seier mot Viking, har de scoret 103 mål på 30 kamper. De har også vunnet samtlige kamper på hjemmebane denne sesongen.
Fotball
Meldt konkurs – kan ha funnet løsning i tolvte time
12 TIMER SIDEN
En mann som skal ha mye av æren for det, er Philip Zinckernagel. Dansken står med elleville 19 mål og 19 målgivende i år.
Det er vanskelig å komme på en spiller som har hatt mer innflytelse på et Eliteserie-lag enn Glimts nøkkelspiller. Derfor er han kåret til årets spiller for 2020.

«En uvirkelig sterk sesong»

Juryleder Kenneth Fredheim kommer med følgende begrunnelse:
«En uvirkelig sterk sesong av den danske magikeren på Glimts høyrekant. Han er Eliteseriens suverene assistkonge og blant toppscorerene. Han besitter en herlig nærteknikk, kan drible, skyte og gjøre andre gode. Zinckernagel blir bare bedre og bedre i en alder av 26 år.»
Bodø/Glimt hentet den danske vingen fra SønderjyskE før 2018-sesongen. Prisen skal ha vært på rundt to millioner kroner.
Samtidig som spillere som Amor Layouni og Håkon Evjen har stjålet store deler av oppmerksomheten i tidligere sesonger, har Zinckernagel stadig tatt nye steg.
Og i år slo han Veigar Páll Gunnarssons målpoengrekord på 2000-tallet. Islendingen hadde 31 målpoeng i 2007. Zinckernagel endte på 38.
Saken fortsetter under videoen.

Her er hele historien om Jens Petter Hauge

Hauge og Berg nominert

Lagkompisene Jens Petter Hauge og Patrick Berg var de to andre som var nominert til prisen. Førstnevnte vartet opp med 14 mål og åtte målgivende, før han sikret seg en sensasjonell overgang til AC Milan etter mål og målgivende på San Siro i Europa League.
Berg kan ikke måle seg med Zinckernagel og Hauge med tanke på målpoeng, men har styrt spillet fra dypet og tatt store steg som duellspiller i løpet av sesongen. Både han og Hauge debuterte på det norske landslaget i 2020.
Glimt-duoen er for øvrig med i kampen om å bli årets unge spiller. Vålerenga-talentet Osame Sahraoui er den tredje nominerte.
Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen, VIF-trener Dag-Eilev Fagermo og KBK-trener Christian Michelsen er nominert i kategorien årets trener.
Eliteserien
Utsetter nok en Eliteserie-kamp: 23 (!) spillere er utilgjengelige
18 TIMER SIDEN
Fotball
Kronet sesongen med cupgull
20 TIMER SIDEN