DRAMMEN (Eurosport.no):
– Seks poeng. Det er walk over, er det ikke? spør Kristoffer Askildsen Eurosports reporter på trening i Drammen.
Det sies nok ikke i fullt alvor, og smilet er på lur, men 19-åringen – som ikke var involvert i 0-4-tapet på Marienlyst i fjor høst, setter tonen for et norsk U21-lag som har en oppriktig tro på at det går an å snu sjokkopplevelsen mot det meget gode, nederlandske laget til noe positivt i kveld.
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
12 TIMER SIDEN
Etter at transportetappen mot Gibraltar nå er unnagjort venter en total annen type kamp mot Nederland.

To forskjellige kamper

– Det er to veldig forskjellige kamper, vi forberedte oss mot Gibraltar først, så Nederland, som vi vet er gode og kanskje er det aller beste U21-laget vi har møtt.
Det sier landslagssjef Leif Gunnar Smerud. Så peker han på to ting som taler til Norges fordel i forhold til i fjor høst:
– Nederlands U21 var litt i fjor som Bodø/Glimt er nå, de var i en voldsom flyt og var blant verdens beste U21-lag. Vi får håpe de ikke er i den samme dytten, nå er de litt ute av sesong, de fleste av våre spillere er på en annen plass. Så det er en ny kamp, sier en optimistisk trener.
Også Håkon Evjen har tro på at Norge skal velte fotballstormakten med en stamme i laget som består at hans lagkamerater fra AZ Alkmaar, selv om de er blant de oransjes mest omtalte unggutter, og han selv har slitt med spilletida etter overgangen fra Bodø/Glimt i vinter.
Hans lagkamerater med Teun Koopmeiners, Dani De Wit, Calvin Stengs og Myron Boadu i spissen har dominert både i Æresdivisjonen, samt på Nederlands U21 i sesongen som gikk.
– Det er så bra unge spillere det, som er linka til de beste klubbene i verden. De er så gode de gutta på det laget, det er ikke bare-bare å komme som 20-åring til en ny klubb og konkurrere mot de beste 21-22-åringene i Europa. Det er nok mer til enn det man ser fra utsida, sier Evjen om sine motstandere i kveld.

Har troen

Jens Petter Hauge har fått tips om framtidig klubbytte fra sin gamle lagkompis Evjen den siste uka, og har også fått høre en del om motstanderen som venter i Nederland i kveld.
– Det er først og fremst et veldig godt lag, men jeg har trua på at hvis vi får til det spillet vi ønsker og presterer opp mot vårt beste er det et lag vi er fullt på høyde med og kan slå. Jeg tror flere på laget deler de ambisjonene, at vi spiller for å vinne.
Strand Larsen imponerte i forrige kamp:

Blått øye på hat trick-helten: – Alt handler om selvtillit

OBOS-ligaen
Snudde det i andre kamp – Blink feiret med gebiss
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Sendte sylfrekt stikk – feiret med gebiss
12 TIMER SIDEN