Kongsvinger opplyser på sin hjemmeside at Petter Belsvik, som har vært assistent under Vitor Gazimba denne sesongen, er ferdig i klubben. Det har klubben og Belsvik kommet til felles enighet om, ifølge Kil.no.
2019-sesongen endte med femteplass i OBOS-ligaen for Hedmark-laget. I første kvalifiseringsrunde til Eliteserien danket de ut Sogndal, men i andre runde sa det stopp med 0-2-tap borte mot KFUM.
– Petter har vært utrolig viktig for våre prestasjoner i år. Vi skulle gjerne ha beholdt Petter her, men har selvfølgelig forståelse for Petters familiære situasjon. Vi har hatt gode samtaler med Petter gjennom høsten, og har sammen funnet ut at dette er den beste løsningen, sier KIL-sjef Espen Nystuen til klubbens hjemmeside, og presiserer at de skiller lag som gode venner.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
10 TIMER SIDEN
Den tidligere storscoreren forteller at familiære årsaker ligger bak beslutningen.
– Det har for min del vært en utfordrende sesong, og det handler om familiære årsaker. Som kjent så hadde vi en dialog knyttet til mitt arbeidsforhold i sommer, men ble den gangen enige om å fullføre ut sesongen. Nå som er sesongen er over, så er vi enige om å avslutte samarbeidet, sier Petter Belsvik, som bare er slått av Sigurd Rushfeldt og Harald Martin Brattbakk på listen over spillere med flest Eliteserie-mål gjennom tidene.
Belsvik har tidligere jobbet som assistent under Stabæks Janne Jönsson. Til Budstikka snakket Stabæk-sportssjef Inge Andre Olsen varmt om den avtroppende KIL-assistenten i august.
– Vi kjenner Petter godt, og «Janne» (Jan Jönsson) kjenner Petter godt. Dersom han står uten jobb er det en person vi selvfølgelig vil ta en prat med, uttalte Olsen den gang.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
15 TIMER SIDEN