Se alle kamper fra Eliteserie-sesongen 2019 på Eurosport Player. Trykk her for å sikre deg tilgang
Jo Inge Berget har signert for Malmö for fire år, det bekrefter klubben på sine hjemmesider.
– Jeg ville komme tilbake til europeisk fotball, og komme nærmere hjem. Både jeg og kjæresten min trivdes veldig bra i Malmö. Det var hit vi helst ville komme tilbake til og når det løste seg ble vi veldig fornøyde. Jeg hadde tre fantastiske år her og det var en enkel beslutning å ta, forteller Berget til klubbens hjemmesider.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
EN TIME SIDEN
Den tidligere Lyn, Strømsgodset og Molde spilleren kom til Malmö i 2015 og allerede i hans første sesong med klubben var han direkte involvert i 13 mål. Totalt over hans tre år i klubben ble det 36 scoringer og 19 målgivende.
Rosenborg har også vært interessert i å hente Berget, men tirsdag meldte Eurosport.no at Berget glapp for Rosenborg.
– Det er en spiller vi gjerne kunne tenkt oss her, men vi nådde dessverre ikke helt opp, sa Horneland til Eurosport.no tirsdag.
Klubbens sportsdirektør Daniel Andersson var den som hentet Berget til klubben i 2015, var også involvert i å hente nordmannen tilbake til Sverige denne gangen.
– Under de tre årene han var her sist hadde han en enormt stor betydelse for oss. Vi tror at hans kvaliteter på banen og lederegenskaper kommer til å hjelpe oss veldig mye, både kortsiktig og langsiktig, sier Andersson til klubbens hjemmesider.
Berget forlot Malmö foran fjorårets sesong til fordel for New York City FC som spiller i MLS. New York City endte til slutt opp på en tredje plass i sin avdeling og gikk videre til sluttspillet hvor de først slo ut Philadelphia Union, før de tapte i kvartfinalen mot Atlanta United som til slutt vant MLS. I USA fikk Berget fire mål, og fire målgivende som spiss.
– Jeg har savnet vennene mine, supporterne og plassen. Det var et spennende år i New York, men jeg lengtet etter å kjempe om titler, spille i Europa og alt det Malmö står for. Jeg kommer tilbake for å vinne enda mer med klubben, forteller Berget som har vunnet Allsvenskan to ganger og blitt toppscorer i ligaen en gang.
Sett denne?
Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
2 TIMER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
3 TIMER SIDEN