– Det er bare utrolig gøy. Det har klaffet veldig bra for oss og vi har sett solide ut. Det har pekt oppover siden jeg kom, det har nesten vært som å gå opp en trapp, sier Eriksen.
Han er takknemlig for muligheten han fikk, og håper det inspirerer andre som er i samme situasjon.
Eliteserien
Gleder seg til å se konkurrenten tilbake på banen: – Kjempeforsterkning
3 TIMER SIDEN
– Det betyr mye for meg. Jeg er veldig glad i denne klubben og det viser også at unggutter som kanskje ikke lykkes på første forsøk kan klare det likevel, fortsetter 25-åringen.
Eriksen slo gjennom som unggutt i HamKam i 2014, men forlot klubben i sitt hjerte i 2015 da han ikke følte han fikk nok spilletid.

Facebook-melding snudde alt

Dermed ble det spill i Brummundal og Elverum. Da Elverum rykket ned gikk det mot 3.-divisjonsspill for Eriksen. Men så satte korona en stopper for breddefotballen og Eriksen seg nødt til å ta grep. Han sendte en melding til HamKam-sportssjef Espen Olsen på Facebook.
Olsen hadde fått «tusen sånne meldinger» fra folk som ønsket prøvespill. De fleste ble liggende ubesvart, men én mann fikk prøve seg.
– Det stemmer. Kristian er absolutt et bevis på at det er mulig å ta steget. Sånn sett burde det kanskje vært flere slike. Men vi får enormt med henvendelser og vi kan ikke ha alle på prøvespill, sier Olsen, som forklarer hvorfor nettopp Eriksen fikk lov til å møte opp på HamKam-trening noen dager senere.
– Kristian Eriksen er en HamKam-gutt. Han er hardtarbeidende og en fin type. Her i HamKam skal vi være opptatt av å ta vare på våre egne. Derfor ga vi Kristian en mulighet til å være med oss den gangen da han ikke hadde mulighet til å spille fotball der han var. Men vi ga han ikke noen lovnader om kontrakt og vi hadde ikke trodd at han skulle gjøre det så bra så fort, sier Olsen.
Men to uker senere hadde Rekdal sett nok. Olsen la kontrakten på bordet, men det var ikke noen lukrativ avtale. Tidligere i år hadde 26-åringen dog vist nok til å få bedre betingelser og ny kontrakt.
– Nå har Kristian blitt en bærebjelke. Han var god i fjor, men det er stor forskjell til det han har vist i år. Han spiller med stor selvtillit og tar mye ansvar. I tillegg har han begynt å levere målpoeng. Han har blitt fantastisk god. Det har vært imponerende utvikling på ett år, sier Olsen om Eriksen, som kan si seg enig i den konklusjonen.
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen)

Rekdal hylller HamKam-miljøet: – Best i Norge

Fantastisk utvikling

– Jeg skal ærlig innrømme at i starten var det litt baller i alle retninger. Det var lenge siden jeg hadde trent for fullt med kontakt, selv om jeg hadde lagt ned en stor jobb i egentreningen. Men etter hvert fikk jeg litt indikasjoner på at Kjetil ville ha meg med, og da slapp skuldrene seg ned noen hakk.
Siden Rekdal og Eriksens inntog har alle piler pekt oppover, både for spilleren og klubben. Fem år etter at han forlot barndomsklubben skulle han returnere og ta Briskeby med storm.
Etter en god førstesesong er Eriksen nå lagets toppscorer og beste poengplukker i år med seks mål og fire målgivende på ti kamper.
– Jeg føler at målpoengene det var det siste jeg manglet da jeg kom til HamKam i fjor. Innsatsen og mye av spillet var der, men målpoengene kom ikke før mot slutten av forrige sesong. Så da er det ekstra morsomt at de fortsetter å komme nå, sier Eriksen.
Søndag spiller serielederne hjemme mot Åsane.
Sett denne?

Se høydepunktene: HamKam herjet med Start

Eliteserien
Adams tilbake i full trening: – Merket at han har vært ute
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kapteinen har fått ny kontrakt – nærmer seg klubbrekord
5 TIMER SIDEN