Det hersker fortsatt stor usikkerhet rundt Norges kamp mot Romania søndag. De norske spillerne skulle reise av gårde fra Oslo lufthavn lørdag, men norske helsemyndigheter mener en slik reise utfordrer karantenereglene, etter at det ble klart fredag at Omar Elabdellaoui har testet positivt for covid-19.
I den forbindelse er det blitt diskutert på sosiale medier og andre steder hvorvidt det var mulig for Norge å sende en «B-tropp» til Romania, bestående av norske spillere som holder til i europeiske klubber og dermed ikke ville vært omfattet av det norske regelverket. Norge har nok av spillere ute i Europa til å stable sammen en ny tropp, dersom NFF hadde ønsket det.
Det er ikke aktuelt, bekrefter Truls Dæhli i NFF overfor Eurosport.no. Han har fylt stillingen som toppfotballsjef under Lise Klaveness' mammapermisjon.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
4 TIMER SIDEN
Dæhli opplyser at det er flere grunner til at det er uaktuelt å hente inn en tropp med nye spillere til kampen mot Romania. Det er mange tidslogistiske hensyn som man ville måtttet ha ta i løpet av ett drøyt døgn, blant annet reising og koronatesting av de nye spillerne.
Avspark i Romania er 20.45 søndag. Truls Dæhli sier videre at kampen enten vil spilles med de spillerne som er i Norges tropp, eller ikke bli spilt i det hele tatt.
Eurosport.no forstår det slik at et slikt alternativ i større grad kunne vært aktuelt om U21-landslaget hadde vært samlet, men samlingene til Norges U-landslag ble avlyst for en stund siden. Tsjekkia brukte en lignende løsning i september da det oppsto smitte i den tsjekkiske troppen.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
4 TIMER SIDEN