Dennis Hauger med pallplass i formel 3 i Ungarn

Publisert 19/07/2020 klokken 13:59 GMT+2

Den norske racingføreren Dennis Hauger kjørte inn til en senasjonell tredjeplass i formel 3-klassen på Hungaroring søndag. Det var hans femte race i formel 3.

Dennis Hauger

Han kjørte i mål som nummer fire, men nederlandske Bent Viscaal (20) som var først over mål fikk tidsstraff på ti sekunder, slik at førerne bak rykket en plass opp, melder VG.
Løpet som gikk under våte forhold ble avsluttet med to runder bak sikkerhetsbilen etter at en av førerne krasjet.
Faren Tom Erik Hauger sier til Aftenposten at sønnen likevel ikke var helt fornøyd selv om det ble en pallplass.
– Han ville gjerne vinne, sier han.
Faren opplyser at laget gamblet på at det ville komme mer regn, men det skjedde ikke utover i løpet. Dermed ble Haugers dekk overvarme, mens konkurrentene som tok høyde for at det ikke lenger var like vått, hadde bedre forhold mot slutten.
– Alt i alt er denne helgen en opptur. Det kunne vært mye bedre, men noen avgjørelser styres av teamet. Dennis har gjort en kjempejobb, sier faren.

Nummer åtte lørdag

I lørdagens løp ble 17 år gamle Hauger nummer åtte, og han fikk dermed starte fra tredje beste startposisjon fordi man snur resultatlisten i det neste løpet.
– Det er nesten for tidlig at Dennis allerede er der oppe på pallen, sa Viasatkommentator Simen Næss Haugen.
Det var 17-åringens femte formel 3-løp. Han hadde en 12.-plass som best etter løpene i Østerrike forrige helg.
Fra sin gode startposisjon tok han ledelsen på den andre runden, men måtte slite for å holde konkurrentene bak seg.
Søndagens løp ble vunnet av tyske David Bekcmann (20), mens australieren Oscar Piastri (19) tok annenplassen. De to er betydelig eldre enn nordmannen.

I Red Bull-skolen

Hauger ble som 14-åring plukket opp av Red Bull-teamet for å være en del av deres "akademi" for å lære opp framtidige formel-1-førere. Så langt har ingen nordmann klart å ta seg til formel 1-klassen.
Sesongens tredje VM-runde i formel 1 ble også kjørt på Hungaroring søndag.
Neste løp for Dennis Hauer blir på Silverstone første helgen i august, men først skal han forberede seg på banen i en simulator.
– Vi føler han har knekt noen koder nå, sier Hauger.