Eurosport

EUROSPORTS PERSONVERNERKLÆRING OG BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER

EUROSPORTS PERSONVERNERKLÆRING OG BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER
Av Eurosport

30/08/2016 16:27Oppdatert 20/09/2018 15:25

Vi bryr oss om å beskytte og respektere ditt personvern. Personvernerklæringen gir en forklaring på hvilke typer personlige opplysninger vi innhenter,

EUROSPORT

PERSONVERNERKLÆRING

Revidert mai 2018

via nettsidene våre på eurosport.com og eurosportplayer.com («Nettstedene»), appene våre for ulike enheter og gjennom levering av underholdningstjenester, video og digitalt innhold på våre egne og tredjeparts-plattformer («Eurosport-tjenestene»), hvordan vi bruker denne informasjonen, hvem vi deler den med, og hvordan vi beskytter disse opplysningene.

Les det følgende nøye for å gjøre deg kjent med vårt synspunkt og praksis i forhold til din personlige informasjon og hvordan vi vil behandle den. Ved å fortsette å bruke nettstedene, appene og Eurosport-tjenestene våre eller ved å melde deg på våre tjenester bekrefter du at du har lest og forstått denne personvernerklæringen i sin helhet.

Oversikt

Vi respekterer din rett til personvern og vi vil ikke be om eller samle inn mer informasjon enn vi trenger for å kunne levere tjenestene som du ber om. Vårt generelle mål er å sikre at vår innhenting og bruk av personopplysninger parsser til levering av tjenester til deg og er i henhold til gjeldende lover om databeskyttelse.

Ytterligere detaljer om hvordan vi gjør dette er fastsatt i hvert avsnitt i personvernerklæringen som følger:

Hvem vi er

Opplysningene som denne personvernerklæringen dekker

Barn

De personlige opplysningene som vi samler inn om deg

Hvordan bruker vi dine personlige opplysninger?

Internasjonale overføringer

Informasjonskapsler

Sikkerhet

Datalagring

Dine rettigheter

Tredjeparts nettsteder

Endringer til denne personvernerklæringen

Klager, spørsmål og forslag

Hvem vi er

Eurosport, SAS med adresse 3 rue Gaston og René Caudron, 92798 Issy les Moulineaux Cedex 9, Frankrike (registrert selskapsnummer: 353 735 657) er datakontrollør for Eurosport websider og mobile apps, unntatt Eurosport Player abonnementservice og websiden og mobile appen som er knyttet til Eurosport Player service. DPlay Entertainment Limited med adresse Chiswick Park Building 2, 566 Chiswick High Road, London W4 5YB, United Kingdom (registrert selskapsnummer 09615785) er datakontrollør for Eurosport Player service og websiden og mobile appen som er knyttet til Eurosport Player service. Tilsammen omtales ytelser som leveres av Eurosport SAS og DPlay Entertainment Limited som Eurosport Services”. Eurosport SAS og DPlay Entertainment Limited er enkeltvis og hver for seg ansvarlige for overholdelse av de plikter de pålegges i sin egenskap av datakontrollører. Eurosport SAS and DPlay Entertainment Limited omtales tilsammen i denne Personvernserklæring som Eurosport”, vi”, os” eller” vår”. Vår datavernansvarlige kan kontaktes på DPO@discovery.com.

Informasjon som dekkes av Personvernerklæringen

Personvernerklæringen dekker alle personlige opplysninger innhentet av Eurosport.

Når vi snakker om «personlige opplysninger» eller «personlig informasjon» mener vi informasjon som (enten isolert eller i kombinasjon med annen informasjon i vår besittelse) gjør det mulig å identifisere deg som et individ (enten direkte eller indirekte). Personlige opplysninger kan inkludere navn, fødselsdato, kjønn, adresse, e-postadresse, IP-adresse, telefonnummer, betalingskortnummer, brukergenerert innhold eller innloggingsinformasjon, samt teknisk informasjon fra de enhetene du bruker for å motta Eurosport Player-tjenestene. Se «Informasjon som du oppgir til oss» og «Informasjon som vi samler inn om deg» for mer informasjon om hvilke personlige opplysninger vi samler inn avhengig av hvordan du bruker Eurosport-tjenestene.

Barn

Du må ha fylt minst 18 år for å kunne abonnere på våre tjenester. Våre nettsteder og tjenester er ikke rettet mot barn og vi samler ikke inn personlige opplysninger fra barn.

Hvis du er et barn og vi finner ut at vi har samlet inn personlige opplysninger fra deg gjennom nettstedene våre vil vi slette disse opplysningene så raskt som mulig.

Ta kontakt med vår datavernansvarlige på DPO@discovery.com hvis du kjenner til av vi kan ha samlet inn personlige opplysninger fra et barn.

Hva slags informasjon om deg samler vi inn?

Vi samle inn informasjon om deg fra ulike kilder.

Informasjon du gir oss

når du:

oppretter en konto for å abonnere på Eurosport-tjenestene;

registrerer deg for nyhetsbrevet vårt;

kjøper et Eurosport-Pass eller Eurosport Bundled-Pass;

deltar i en nettbasert konkurranse i vår regi; eller

deltar i en undersøkelse,

vil vi samle inn personlige opplysninger fra deg.

Når du oppretter en konto for å bruke Eurosport-tjenestene, vil personopplysningene som du oppgir til oss inkludere:

navn;

e-postadresse;

passordet til Eurosport-tjenestene;

favorittsporter;

språk; og

om du bruker Eurosport Player-delen av Eurosport-tjenestene (for eksempel å kjøpe et Eurosport Pss eller Eurosport Bundled Pass), fakturaadresse, land og betalingsinformasjon.

Det er nødvendig å oppgi disse personlige opplysningene for å kunne bruke Eurosport Player-tjenestene. Hvis du ikke kan oppgi noen av disse personopplysningene, vil vi ikke kunne levere Eurosport-tjenestene som krever en konto.

Når du melder deg på nyhetsbrevet vårt vil vi samle inn:

navn; og

e-postadresse.

Når du deltar i en online konkurranse som vi kjører eller fyller ut en undersøkelse, vil vi samle inn personopplysningene som samles inn gjennom de nettbaserte skjemaene som vi leverer.

Informasjon vi innhenter om deg

Når du bruker nettstedene våre, enten du bruker en konto for Eurosport-tjenestene eller ikke, bruker vi informasjonskapsler og annen teknologi for å automatisk samle inn følgende informasjon:

Teknisk informasjon, inkludert IP-adresse, innloggingsinformasjon, type nettleser og versjon, enhetsidentifikator, plassering og tidssoneinnstilling, type nettleser-programtillegg og versjon, operativsystem og plattform, nettside-svartider og nedlastingsfeil;

Informasjon om bruken av vårt nettsted, inkludert nettstedene du besøkte før og etter vårt nettsted, og produkter du så på eller søkte etter;

Lengden på besøket hos visse nettsider, informasjon om nettsideinteraksjon (så som rulling, klikking og musover) og metoder brukt til å navigere bort fra siden.

Hvis du bruker Eurosport Player-delen av Eurosport-tjenestene, samler vi inn informasjon om hvordan du bruker Eurosport Player, inkludert men ikke begrenset til videoforbruk og avspilling, innlogging og utlogging, feil under avspilling og nettleserinformasjon.

Hvis du vil vite mer om hvordan vi benytter informasjonskapsler, og hvordan du kan kontrollere bruken av dem, kan du lese våre Retningslinjer for bruk av informasjonskapsler nedenfor.

Hvis du ikke kan oppgi personlige opplysninger

Når vi er pålagt til å samle inn personlige opplysninger enten lovmessig eller kontraktsmessig, og du ikke oppgir de forespurte opplysningene, kan vi ikke være i stand til å utføre kontrakten som vi inngår med deg (for eksempel å levere Eurosport-tjenestene). I dette tilfellet må vi kanskje kansellere et produkt eller en tjeneste du har hos oss, men vi vil å så fall varsle deg om dette.

Hvordan bruker vi din personlige informasjon?

Vi kan bruke din personlige informasjon til å:

Hvordan bruker vi personlig informasjon til dette formålet?

Hva er det rettslige grunnlaget som tillater at vi kan behandle dine opplysninger på denne måten?

Opprette og administrere din konto.

Vi må bruke din personlige informasjon (så som e-postadresse) for å opprette og administrere din konto (for eksempel ved å sende deg påminnelser om passord eller varslinger om endringer i dine kontoopplysninger).

Det er nødvendig å bruke dine opplysninger for å utføre kontraktsmessige forpliktelser der du har kjøpt e Eurosport-tilgangs.

Gi deg tilgang til Eurosport-innhold du har kjøpt.

Vi må bruke din personlige informasjon der dette er nødvendig for å kunne utføre våre forpliktelser i kontrakten med deg, for eksempel hvis du har kjøpt en Eurosport-tilgang av oss, og vi må vurdere din egnethet og levere innholdet som du har bedt om.

Det er nødvendig å bruke dine personlige opplysninger for å gjennomføre våre kontraktbundne oppgaver når du har kjøpt en Eurosport-tilgang av oss.

Kontakte deg for å varsle om at du har vunnet en premie i en av våre konkurranser.

Vi må bruke din kontaktinformasjon (så som e-postadresse eller postadresse) for å kunne informere deg om at du har vunnet en premie etter å ha deltatt i en av våre konkurranser.

Det er nødvendig å bruke dine personlige opplysninger for å gjennomføre våre kontraktbundne oppgaver når du deltar i en konkurranse, og det er også i vår juridiske interesse for å administrere kampanjen du deltar i. Vi anser ikke våre juridiske interesser som viktigere eller mer tungtveiende enn dine interesser eller rettigheter.

Behandle dine henvendelser og forespørsler.

Vi må bruke din personlige informasjon (så som kontaktopplysninger) for å kunne hjelpe deg med henvendelser og forespørsler, for eksempel hvis du ringer kundeservice for hjelp eller assistanse vil vi måtte behandle kontaktopplysningene og visse opplysninger om kontoen din.

Å bruke opplysningene dine på denne måten er i vår juridiske interesse for å administrere kampanjen du deltar i. Vi anser ikke våre juridiske interesser som viktigere eller mer tungtveiende enn dine interesser eller rettigheter.

Gi deg markedsføringsinformasjon om Eurosport-tjenestene (gitt at du har samtykket til dette).

Vi må bruke din personlige informasjon (så som e-postadresse eller andre kontaktopplysninger) for å kunne sende deg informasjon om Eurosport-innhold som kan være interessant for deg, eller for å gi deg muligheten til å delta i konkurranser eller undersøkelser.

Det er nødvendig å bruke dine kontaktopplysninger for å kunne sende deg detaljer om Eurosport-innhold, konkurranser og undersøkelser som kan være av interesse for deg.

Vi spør alltid om ditt samtykke før vi behandler dine opplysninger på denne måten.

Kombinere informasjonen vi mottar og samler inn (f.eks. fra nettaktivitet og kjøpshistorikk) for å kunne danne oss et bilde av dine interesser og preferanser.

Det kan hende at vi bruker informasjonen vi mottar og samler om deg for å få en bedre forståelse av dine interesser og preferanser, slik at vi kan tilby deg en opplevelse som er skreddersydd til disse interessene og preferansene. Vi kan gjøre dette ved for eksempel å tilby deg Eurosport-tilganger som du sannsynligvis vil være interessert i, eller sende deg personifiserte tilbud eller kampanjer via e-post (hvis du har samtykket til å motta våre e-poster), eller ved å tilby deg reklameinnhold som er relevant i forhold til dine interesser, enten på nettstedene våre eller Eurosport-tjenester eller på andre nettsteder, og vi vil bruke en rekke teknologier for å oppnå dette Dette kan for eksempel inkludere å tilpasse reklamen vår for å sikre at visse reklamer spilles ut når en bestemt målgruppe mest sannsynlig ser på, eller i forhold til Facebook, bruke Facebook Custom Audience-tjenesten ved å dele e-postadressen din i et beskyttet format med Facebook slik at vi kan inkludere deg i et tilpasset publikum som vi vil sende relevant markedsføringsinhold til på Facebook eller opprette et publikum av andre Facebook-brukere basert på informasjonen fra Facebook-profilen din. Du kan melde deg ut av Facebook Custom Audiences på personverninnstillingene dine i Facebook eller ved å kontakte vår datavernansvarlige på DPO@discovery.com.

Det er i vår legitime interesse å se nærmere på preferansene vi innhenter fra nettaktivitet og kjøp, slik at vi kan personifisere vår reklame til deg og møte dine behov som kunde bedre, gitt at dette er i tråd med dine valg vedrørende markedsføring (se avsnittet nedenfor på å hindre vår bruk av dine opplysninger for direkte markedsføringsformål) og vi anser ikke våre juridiske interesser som viktigere eller mer tungtveiende enn dine interesser eller rettigheter.

Overholde juridiske krav.

Noen ganger må vi behandle personlige opplysninger for å overholde de juridiske kravene vi er underlagt.

Det er i vår legitime interesse å behandle personlige opplysninger for å kunne overholde de juridiske kravene vi er underlagt.

Behandle betalinger og beskytte mot falske transaksjoner.

Det kan hende at vi må behandle din personlige informasjon slik at du kan betale for abonnementer og/eller løse inn en kupong for et abonnement, samt å kunne holde dine betalinger trygge og sikre, og for å beskytte mot falske transaksjoner.

Det er i vår legitime interesse å behandle personlig informasjon for å behandle betalinger og kunne holde våre kunders betalinger sikre, og vi anser ikke våre juridiske interesser som viktigere eller mer tungtveiende enn dine interesser eller rettigheter.

Behandle dine personlige opplysninger der dette er nødvendig for å holde nettstedet trygt og sikkert.

Det kan hende at vi må behandle din personlige informasjon for å kunne holde nettstedet trygt og sikkert, og for å beskytte mot svindelforsøk, så som nettangrep.

Det er i vår legitime interesse å overvåke hvordan nettstedene brukes, slik at vi kan oppdage og forebygge svindel, andre kriminelle handlinger og misbruk av nettstedene. Dette hjelper oss til å sikre at du trygt kan bruke nettstedene våre og vi anser ikke våre juridiske interesser som viktigere eller mer tungtveiende enn dine interesser eller rettigheter.

Holde en oppdatert eksklusjonsliste der du har bedt om å ikke bli kontaktet, slik at vi ikke uforvarende kontakter deg på nytt.

Vi har forståelse for at du kanskje foretrekker at vi ikke kontakter deg med detaljer om våre produkter, tjenester eller kampanjer. Vi holder oversikt over dine preferanser for å sikre at vi ikke kontakter deg dersom du har bedt oss om dette. Det kan hende at vi må behandle visse personlige opplysninger (så som navn og e-postadresse) for å kunne gjøre dette.

Det er i vår legitime interesse å behandle personlig informasjon for å kunne holde en oppdatert eksklusjonsliste, og sikre at vi ikke kontakter deg hvis du har bedt oss om dette og vi anser ikke våre juridiske interesser som viktigere eller mer tungtveiende enn dine interesser eller rettigheter.

Sikre at vi leverer deg det riktige innholdet basert på plasseringen din.

Vi bruker plasseringsinformasjonen din for å sikre at vi leverer det riktige innholdet basert på plasseringen din (f.eks. der vi kun har rettigheter til å vise bestemt innhold i bestemte land eller der vi omdirigerer deg til den landsspesifikke versjonen av våre Eurosport-tjenester.

Det er i vår legitime interesse å behandle personlig informasjon for å sikre at vi viser deg innhold som er skreddersydd for plasseringen din og vi anser ikke våre juridiske interesser som viktigere eller mer tungtveiende enn dine interesser eller rettigheter.

Hvis du bor i EU har du rett til å se Eurosport-tjenestene når du besøker et annet land i EU gitt at vi har bekreftet bostedet ditt.

Hvis du bor i EU vil vi bruke opplysningene, inkludert IP-adresse og betalingsinformasjon for å bestemme om du har rett til å se Eurosport-tjenestene når du besøker et annet EU-land.

Hvis du bor i EU har du rett til å se Eurosport-tjenestene når du besøker et annet EU-land, gitt at vi har bekreftet bostedet ditt og at vi er juridiske pålagt å behandle opplysningene dine for dette formålet. Det er også i vår legitime interesse å behandle dine personlige opplysninger på denne måten og vi anser ikke våre juridiske interesser som viktigere eller mer tungtveiende enn dine interesser eller rettigheter.

Oppdatere og forbedre Eurosport-tjenestene, inkludert men ikke begrenset til vårt innhold, funksjoner, sendeplaner, teknologi og produkter.

Vi analyserer videoforbruket, avspilling og generelle seervaner og samler din personlige informasjon med andre brukeres personlige informasjon for å forstå seergrupper, slik som publikumsprofiler og topprogrammer eller -innhold.

Det er i vår legitime interesse å behandle personlig informasjon for å oppdatere og forbedre Eurosport-tjenestene og vi mener at fordelene med dette oppveier og ikke urettmessig forstyrrer dine rettigheter og interesser.

Hvem kan bruke din personlige informasjon?

Din personlige informasjon innhentes når du registrerer deg for Eurosport-tjenestene. Dine personlige opplysninger er ment for Eurosport, og kan deles med tredjepart under visse omstendigheter.

Av og til vil nettstedet inneholde lenker til og fra nettstedene til vårt nettverk av partnere, annonsører og tilknyttede selskaper. Hvis du følger lenken til et av disse nettstedene, må du være klar over at disse nettstedene har sine egne personvernerklæringer, og at vi ikke har noen kontroll over hvordan de eventuelt bruker dine personlige opplysninger. Du bør sjekke personvernerklæringene til tredjeparts nettsteder før du sender personlig informasjon til dem.

Vi deler dine personlige opplysninger med de følgende organisasjonene fra tredjepart:

Eurosports familie av selskaper

Det kan hende at vi deler din personlige informasjon innad i vår familie av selskaper, innbefattet datterselskaper og holdingselskaper, for å gi deg tilgang til Eurosport-tjenesten, opprette kontakt med kundeservice, behandle dine innbetalinger, forstå dine preferanser, sende deg informasjon om produkter og tjenester som kan interessere deg (gitt at dette er i henhold med markedsføringsvalgene dine) og andre aktiviteter beskrevet i Personvernerklæringen.

Våre tjenesteleverandører

Vi bruker andre selskaper, konsulenter eller kontraktører («Tjenesteleverandører) til å utføre tjenester på våre vegne. Det hjelper oss med å kunne tilby Eurosport Player-tjenesten til deg. Det kan for eksempel hende at vi engasjerer Tjenesteleverandører til:

å håndtere reklame, annonsering, kommunikasjon, infrastruktur og IT-tjenester;

å personifisere og optimalisere tjenesten;

behandle kredittkort-transaksjoner eller andre betalingsmetoder;

tilby kundeservice;

samle inn gjeld;

analysere og forbedre data (inkludert data om brukernes interaksjon med tjenesten);

å behandle og administrere forbrukerundersøkelser.

I kraft av å tilby disse tjenestene har Tjenesteleverandørene adgang til din personlige informasjon. Vi gir imidlertid bare den informasjonen som er nødvendig for at Tjenesteleverandørene skal kunne utføre tjenestene, og de er kun autorisert til å bruke din personlige informasjon i henhold til våre instruksjoner.

Tredjeparter tillatt ved lov

Under visse omstendigheter kan vi bli pålagt å offentliggjøre eller dele din personlige informasjon for å overholde juridiske eller regulatoriske forpliktelser (vi kan for eksempel pålegges å offentliggjøre personlig informasjon til politiet, eller til rettslige eller administrative myndigheter).

Det kan også hende at vi offentliggjør din personlige informasjon til tredjepart i tilfeller hvor offentliggjøring både er lovlig og nødvendig for å beskytte eller forsvare våre rettigheter, håndheve våre Bruksvilkår eller beskytte dine eller offentlighetens rettigheter.

Tredjeparter i forbindelse med virksomhetsoverdragelser

Det kan hende at vi overfører din personlige informasjon til tredjepart i forbindelse med en reorganisering, restrukturering, sammenslåing, oppkjøp eller overføring av verdier, gitt at den mottakende parten samtykker til å behandle dine personlige opplysninger på en måte som er forenlig med denne Personvernerklæringen. Hvis vi er involvert i en slik forretningsoverføring vil du bli varslet via e-port og/eller et fremtredende varsel på nettstedene angående endring av eierskap eller bruk av personlig informasjon samt valgene du har i forhold til din personlige informasjon.

Vi vil ikke selge din personlige informasjon til tredjepart.

Hvordan vi lagrer din personlige informasjon

Den personlige informasjonen vi innhenter fra deg kan bli overført til, og lagret på, et sted utenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet («EØS»). Det kan også bli behandlet av personell som opererer utenfor EØS, og som arbeider for oss (se vedlegg 2 for en liste over landene vi tilbyr Eurosport-tjenestene i) eller en av våre Tjenesteleverandører (slik som konsernets selskaper som er basert i USA).

Vær oppmerksom på at land som er uten for det europeiske økonomiske samarbeidsområdet kanskje ikke tilbyr det samme nivået av databeskyttelse som i den europeiske union, selv om vår innsamling, lagring og bruk av dine personlige opplysninger fortsatt vil styres av denne personvernerklæringen.

Når personlige opplysninger overføres utenfor EØS vil vi:

inkludere standard kontraktsklausuler for databeskyttelse som er godkjent av den europeiske komisjonen for overføring av personlige opplysninger utenfor EØS i våre kontrakter med tredjeparter (disse er klausuler som er godkjent under artikkel 46.2 i den generelle databeskyttelsesforordningen (GDPR)); eller

(der det er relevant og tredjeparten er basert i USA), sikre at de er del av Privacy Shield som krever at de gir en tilsvarende beskyttelse av personlige opplysninger som deles mellom Europa og USA; eller

Sikre at landet der dine personlige opplysninger skal håndteres er ansett som «tilstrekkelig» av den europeiske komisjonen under artikkel 45 i GDPR.

Dine rettigheter

Du har rett til å:

Få tilgang til personlig informasjon vi har om deg;

oppdatere personlig informasjon som er utdatert eller feil;

slette informasjon som vi har om deg;

begrense måten vi behandler din personlige informasjon;

hindre at din personlige informasjon behandles for direkte markedsføringsformål;

oppgi din personlige informasjon til en tredjeparts tjenesteleverandør;

gi en kopi av den personlige informasjonen vi har om deg;

motsette deg vår bruk av din personlige informasjon; eller

gi instrukser om hvordan din personlige informasjon skal håndteres etter din bortgang.

Hvis du vil ha mer informasjon om dette eller ønsker å utøve noen av rettighetene dine kan du når som helst ta kontakt med vår datavernansvarlige på DPO@discovery.com. Vi vil ivareta alle slike henvendelser og svare innen rimelig tid (og i alle tilfeller innen fristen som kreves under gjeldende lov). Merk dog at visse personlige opplysninger kan være unntaktt fra slike forespørsler under bestemte vilkår.

Hvis et unntak er gjeldende vil vi fortelle deg dette når vi svarer på forespørselen. Vi kan be om at du oppgir nødvendig informasjon for å bekrefte identiteten din når vi mottar forespørsler fra deg.

Din rett til å få tilgang til den informasjonen vi har om deg

Du kan be om tilgang til den informasjonen vi har om deg ved å kontakte oss via kontaktopplysningene nedenfor. Filen med din informasjon vil vanligvis være tilgjengelig innen 30 dager. Noen ganger kan vi imidlertid ikke gi deg tilgang til din personlige informasjon (vi kan for eksempel ikke gi deg tilgang hvis det vil påvirke personvernet til noen andre i urimelig grad, eller hvis det å gi deg tilgang vil innebære en betydelig risiko for noen andres liv, helse eller sikkerhet). Vær oppmerksom på at i visse tilfeller kan vi legge til et administrasjonsgebyr for å gi tilgang til informasjonen der det er tillatt under gjeldende lov. Vær oppmerksom på at dersom du ber om en kopi av dine data via et elektronisk verktøy (så som e-post), vil vi sende en kopi av informasjonen til deg i elektronisk format med mindre du ber oss om noe annet.

Din rett til å få din informasjon rettet, oppdatert eller slettet

Hvis du har en konto hos oss, kan du logge inn på kontoen og oppdatere eller slette deler av din personlige informasjon. Hvis du har problemer med å oppdatere informasjonen på kontoen, eller hvis du vil at vi skal slette informasjonen, kan du sende en e-post til vår datavernansvarlige på DPO@discovery.com. Vi vil behandle forespørselen din så snart som mulig.

Der vi er lovmessig eller kontraktsmessig pålagt til å samle inn dine personlige opplysninger og du ønsker å slette dine personopplysninger, kan vi ikke være i stand til å gjennomføre kontrakten vi har (for eksempel å levere Eurosport-tjenestene). I dette tilfellet kan vi måtte kansellere et produkt eller en tjeneste som du har hos oss, men vi vil i så fall varsle deg om dette.

Din rett til å protestere mot at vi behandler din personlige informasjon

Du har rett til å be oss om å stoppe behandlingen av dine personlige opplysninger, selv om behandlingen er nødvendig i forhold til vår legitime interesse (for eksempel hvis behandling er nødvendig for de kommersielle målene vi etterstreber i sammenheng med vår forretningsvirksomhet), herunder profileringen vi foretar for å sende deg personifiserte tilbud, produktanbefalinger og lignende innhold. Vi vil ta alle slike forespørsler i betraktning og svare innen rimelig tid (og i alle tilfeller innen fristen som er fastsatt etter loven). Merk dog at visse personlige opplysninger kan være unntatt fra slike forespørsler under noen omstendigheter.

Din rett til å be oss om å stoppe behandling av dine personlige opplysninger for direkte markedsføringsformål

Du har også rett til å be oss om å stoppe behandlingen av din personlige informasjon i forhold til direkte markedsføringsøyemed, herunder enhver profilering vi foretar med direkte markedsføring for øye. Hvis du ønsker å melde deg ut av vår målrettede markedsføring kan du kontakte vår DPO på DPO@discovery.com.

Vi vil uansett bare sende deg markedsføringsrelatert kommunikasjon hvis du tidligere har samtykket til dette, men hvis du ombestemmer deg, kan du enkelt avmelde deg når som helst fra vår markedsføringsrelaterte kommunikasjon ved å følge instruksjonene inkludert i den tilsendte markedsføringsrelaterte kommunikasjonen.

Din rett til å få din personlige informasjon overført til en annen organsisasjon

Der hvor vi har lagret personlig informasjon om deg, med ditt samtykke eller for utførelsen av en kontrakt med deg, har du også rett til å be oss om å gi deg den personlige informasjonen vi har lagret om deg i et strukturert, mye brukt og maskinlesbart format, og, hvis teknisk gjennomførbart, overføre den personlige informasjonen til en annen organisasjon.

Din rett til å gi oss instrukser på håndtering av dine personopplysniner etter din bortgang

Du har rett til å gi oss instrukser på håndtering (f.eks. lagring, sletting og avsløring) av dine opplysninger etter din bortgang. Du kan når som helst endre eller trekke tilbake instruksene dine. Ta kontakt med vår datavernansvarlige på DPO@discovery.comfor å gi oss instrukser.

Klage

Du har rett til å sende en klage til Datatilsynet hvis du mener at vi ikke har overholdt gjeldende datasikkerhetslover.

Kontakte oss

Hvis du har noen spørsmål eller bekymringer vedrørende hvordan vi håndterer din personlige informasjon, ønsker å be oss om å stoppe behandlingen av din personlige informasjon, eller ønsker å be om en kopi av den personlige informasjonen vi har lagret om deg, kan du kontakte vår datavernansvarlige på DPO@discovery.com eller skrive til vår DPO på:

Datavernansvarlige

Privacy Office
Eurosport Player
c/o Dplay Entertainment Limited
Chiswick Park Building 2
566 Chiswick High Road
London W4 5YB
United Kingdom

eller

Data Protection Office
Privacy Office
Eurosport
c/o Eurosport SAS
3 rue Gaston et René Caudron
92798 Issy les Moulineaux Cedex 9
France

Legg ved adressen din når du skriver til oss.

Hvor lenge beholder vi din personlige informasjon?

Din personlige informasjon lagres bare av oss og/eller våre Tjenesteleverandører i den utstrekningen som er nødvendig for å gjennomføre våre forpliktelser, og kun for den tidsperioden som trengs for å oppnå formålene som informasjonen samles til, i tråd med gjeldende datasikkerhetslover. Når vi ikke lenger har bruk for informasjonen, vil vi fjerne den fra våre systemer og registre og/eller iverksette tiltak for å anonymisere tilstrekkelig, slik at du ikke lenger kan identifiseres ut fra den (med mindre vi må bevare informasjonen for å overholde juridiske eller regulatoriske forpliktelser vi er underlagt). Dette betyr at hvis du ikke lenger har en gjeldende og gyldig rett til Eurosport-tjenestene og du ikke har logget på tjenesten i fem år vil vi slette eller anonymisere personopplysningene dine.

Hvordan beskytter vi din personlige informasjon?

Din personlige informasjon hentes inn via en sikker server. Den sikre serveren krypterer informasjonen som gis før den overføres til oss. I tillegg innehar vi sikkerhetsprosedyrer som beskytter lagringen av og forebygger uberettiget tilgang til din personlige informasjon. Som en del av våre sikkerhetstiltak, krever vi noen ganger bevis på din identitet før vi offentliggjør personlig informasjon til deg.

Endringer i denne personvernerklæringen

Det kan hende at vi oppdaterer denne Personvernerklæringen fra tid til annen, i samsvar med endrede juridiske, regulatoriske eller operative krav. Vi vil varsle deg om slike endringer (inkludert når de trer i kraft).

Vedlegg 1

Liste over personvernmyndigheter (EØS-land)

Du har rett til å levere inn en klage til lokale personvernmyndigheter i EØS dersom du mener vi ikke har rettet oss etter gjeldende personvernlover.

Lokale myndigheter er forskjellige avhengig av land. Se detaljer nedenfor for lokale personvernmyndigheter i EØS-land der vi opererer.

Land

Personvernmyndighet

Østerrike

Österreichische Datenschutzbehörde
Hohenstaufengasse 3
1010 Wien
Tlf. +43 1 531 15 202525
Faks +43 1 531 15 202690
e-post: dsb@dsb.gv.at
Hjemmeside: http://www.dsb.gv.at/

Belgia

Commission de la protection de la vie privée
Rue de la Presse 35
1000 Bruxelles
Tlf. +32 2 274 48 00
Faks +32 2 274 48 10
e-post: commission@privacycommission.be
Hjemmeside: http://www.privacycommission.be/

Bulgaria

Commission for Personal Data Protection
2, Prof. Tsvetan Lazarov blvd.
Sofia 1592
Tlf. +359 2 915 3523
Faks +359 2 915 3525
e-post: kzld@cpdp.bg
Hjemmeside: http://www.cpdp.bg/

Kroatia

Croatian Personal Data Protection Agency
Martićeva 14
10000 Zagreb
Tlf. +385 1 4609 000
Faks +385 1 4609 099
e-post: azop@azop.hr eller info@azop.hr
Hjemmeside: http://www.azop.hr/

Kypros

Commissioner for Personal Data Protection
1 Iasonos Street,
1082 Nicosia
P.O. Box 23378, CY-1682 Nicosia
Tlf. +357 22 818 456
Faks +357 22 304 565
e-post: commissioner@dataprotection.gov.cy
Hjemmeside: http://www.dataprotection.gov.cy/

Tsjekkia

The Office for Personal Data Protection
Urad pro ochranu osobnich udaju
Pplk. Sochora 27
170 00 Praha 7
Tlf. +420 234 665 111
Faks +420 234 665 444
e-post: posta@uoou.cz
Hjemmeside: http://www.uoou.cz/

Danmark

Datatilsynet
Borgergade 28, 5
1300 København K
Tlf. +45 33 1932 00
Faks +45 33 19 32 18
e-post: dt@datatilsynet.dk
Hjemmeside: http://www.datatilsynet.dk/

Estland

Estonian Data Protection Inspectorate (Andmekaitse Inspektsioon)
Väike-Ameerika 19
10129 Tallinn
Tlf. +372 6274 135
Faks +372 6274 137
e-post: info@aki.ee
Hjemmeside: http://www.aki.ee/en

Finland

Office of the Data Protection Ombudsman
P.O. Box 315
FIN-00181 Helsinki
Tlf. +358 10 3666 700
Faks +358 10 3666 735
e-post: tietosuoja@om.fi
Hjemmeside: http://www.tietosuoja.fi/en/

Frankrike

Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés - CNIL
8 rue Vivienne, CS 30223
F-75002 Paris, Cedex 02
Tlf. +33 1 53 73 22 22
Faks +33 1 53 73 22 00
e-post:
Hjemmeside: http://www.cnil.fr/

Tyskland

Die Bundesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit
Husarenstraße 30
53117 Bonn
Tlf. +49 228 997799 0; +49 228 81995 0
Faks +49 228 997799 550; +49 228 81995 550
e-post: poststelle@bfdi.bund.de
Hjemmeside: http://www.bfdi.bund.de/

Kompetansen for klager er delt mellom ulike tilsynsmyndigheter for datasikkerhet i Tyskland.
Kompetente myndigheter kan identifiseres ved hjelp av listen nedenfor
https://www.bfdi.bund.de/bfdi_wiki/index.php/Aufsichtsbeh%C3%B6rden_und_Landesdatenschutzbeauftragte

Hellas

Hellenic Data Protection Authority
Kifisias Av. 1-3, PC 11523
Ampelokipi Athens
Tlf. +30 210 6475 600
Faks +30 210 6475 628
e-post: contact@dpa.gr
Hjemmeside: http://www.dpa.gr/

Ungarn

Data Protection Commissioner of Hungary
Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
H-1125 Budapest
Tlf. +36 1 3911 400
e-post: peterfalvi.attila@naih.hu
Hjemmeside: http://www.naih.hu/

Island

The Icelandic Data Protection Authority

Rauðarárstígur 10, 105 Reykjavík, Island

Tlf. +354-510-9600

e-post: postur[at]personuvernd.is

Hjemmeside: https://www.personuvernd.is/

Irland

Data Protection Commissioner
Canal House
Station Road
Portarlington
Co. Laois
Lo-Call: 1890 25 22 31
Tlf. +353 57 868 4800
Faks +353 57 868 4757
e-post: info@dataprotection.ie
Hjemmeside: http://www.dataprotection.ie/

Italia

Garante per la protezione dei dati personali
Piazza di Monte Citorio, 121
00186 Roma
Tlf. +39 06 69677 1
Faks +39 06 69677 785
e-post: garante@garanteprivacy.it
Hjemmeside: http://www.garanteprivacy.it/

Latvia

Data State Inspectorate
Director: Ms Signe Plumina
Blaumana str. 11/13-15
1011 Riga
Tlf. +371 6722 3131
Faks +371 6722 3556
e-post: info@dvi.gov.lv
Hjemmeside: http://www.dvi.gov.lv/

Liechtenstein

Datenschutzstelle

Kirchstrasse 8
Postfach 684
9490 Vaduz

Tlf: +423 236 60 90

e-post: info.dss@llv.li

Hjemmeside: http://www.llv.li/#/1758/datenschutzstelle

Litauen

State Data Protection
Žygimantų str. 11-6a
011042 Vilnius
Tlf. + 370 5 279 14 45
Faks +370 5 261 94 94
e-post: ada@ada.lt
Hjemmeside: http://www.ada.lt/

Luxembourg

Commission Nationale pour la Protection des Données
1, avenue du Rock’n’Roll
L-4361 Esch-sur-Alzette
Tlf. +352 2610 60 1
Faks +352 2610 60 29
e-post: info@cnpd.lu
Hjemmeside: http://www.cnpd.lu/

Malta

Office of the Data Protection Commissioner
Data Protection Commissioner: Mr Joseph Ebejer
2, Airways House
High Street, Sliema SLM 1549
Tlf. +356 2328 7100
Faks +356 2328 7198
e-post: commissioner.dataprotection@gov.mt
Hjemmeside: http://www.dataprotection.gov.mt/

Nederland

Autoriteit Persoonsgegevens
Prins Clauslaan 60
P.O. Box 93374
2509 AJ Den Haag/The Hague
Tlf. +31 70 888 8500
Faks +31 70 888 8501
e-post: info@autoriteitpersoonsgegevens.nl
Hjemmeside: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

Norge

Datatilsynet

Postboks 8177 Dep.
0034 Oslo

Tlf: +47 22 39 69 00

e-post: postkasse@datatilsynet.no

Hjemmeside: https://www.datatilsynet.no/English/

Polen

The Bureau of the Inspector General for the Protection of Personal Data - GIODO
ul. Stawki 2
00-193 Warszawa
Tlf. +48 22 53 10 440
Faks +48 22 53 10 441
e-post: kancelaria@giodo.gov.pl; desiwm@giodo.gov.pl
Hjemmeside: http://www.giodo.gov.pl/

Portugal

Comissão Nacional de Protecção de Dados - CNPD
R. de São. Bento, 148-3°
1200-821 Lisboa
Tlf. +351 21 392 84 00
Faks +351 21 397 68 32
e-post: geral@cnpd.pt
Hjemmeside: http://www.cnpd.pt/

Romania

The National Supervisory Authority for Personal Data Processing
President: Mrs Ancuţa Gianina Opre
B-dul Magheru 28-30
Sector 1, BUCUREŞTI
Tlf. +40 21 252 5599
Faks +40 21 252 5757
e-post: anspdcp@dataprotection.ro
Hjemmeside: http://www.dataprotection.ro/

Slovakia

Office for Personal Data Protection of the Slovak Republic
Hraničná 12
820 07 Bratislava 27
Tlf.: + 421 2 32 31 32 14
Faks: + 421 2 32 31 32 34
e-post: statny.dozor@pdp.gov.sk
Hjemmeside: http://www.dataprotection.gov.sk/

Slovenia

Information Commissioner
Ms Mojca Prelesnik
Zaloška 59
1000 Ljubljana
Tlf. +386 1 230 9730
Faks +386 1 230 9778
e-post: gp.ip@ip-rs.si
Hjemmeside: https://www.ip-rs.si/

Spania

Agencia de Protección de Datos
C/Jorge Juan, 6
28001 Madrid
Tlf. +34 91 266 35 17

e-post: internacional@agpd.es
Hjemmeside: https://www.agpd.es/

Sverige

Datainspektionen
Drottninggatan 29
5th Floor
Box 8114
104 20 Stockholm
Tlf. +46 8 657 6100
Faks +46 8 652 8652
e-post: datainspektionen@datainspektionen.se
Hjemmeside: http://www.datainspektionen.se/

Storbritannia

The Information Commissioner’s Office
Water Lane, Wycliffe House
Wilmslow - Cheshire SK9 5AF
Tlf. +44 1625 545 745
e-post: international.team@ico.org.uk
Hjemmeside: https://ico.org.uk

Comments are closed for this publication