Populære sporter
All sport
Vis alt

Smell for ekteparet i finalen: – Ikke bra nok

Martin Langeveld

Oppdatert 08/02/2022 klokken 17:25 GMT+1

Magnus Nedregotten (31) og Kristin Skaslien (36) kom til kort mot suverene Italia, men reiser hjem med en sterk sølvmedalje.

Skuffet curling-par: – Ikke helt det vi så for oss

Nedregotten/Skaslien - Mosaner/Constantini 5-8
– Det er litt skuffende akkurat nå. Det var litt tamt utpå der og det ble ikke slik vi hadde sett for oss. Kjedelig, men vi fighter hvert fall og spiller ok på slutten, men det blir for seint, sier Nedregotten til Discovery.
– Vi er ikke presise nok og får ikke til spillet vi kan. Ikke bra nok, følger en skuffet Kristin Skaslien opp.
Curlingekteparet sto overfor sin største test i finalen mot suverene Italia, som hadde ti av ti seire i OL.
I gruppespillet vant Amos Mosaner og Stefania Constantini 11-8 og også denne gang kom det norske radarparet til kort.
– Det er ikke veldig lett mot en så god motstander som Italia, som har vært uslåelige hele uka, sier Nedregotten.
For selv om Norge var i strålende form med seks strake seire ble de til spaghetti mot italienerne. Dermed ble det sølv til Norge, som ekteparet alt i alt kan være veldig fornøyd med.
– De spilte en veldig fin første omgang, så spiller Italia drømmecurling. De var gode, konkluderte Discovery-ekspert Lars Vågberg.
Sjekk ut høydepunktene fra finalen i videoen under:
picture

Se høydepunktene fra OL-finalen mellom Italia og Norge

Drømmestart i kjent stil

Nedregotten og Skaslien kunne ikke bedt om en bedre start da de stjal to poeng.
I avslutningen på den første omgangen la Nedregotten en fin guard på nest siste stein, men Mosaner viste klasse da han dunket den vekk sammen med Norges beste stein i boet.
Men kommentatornes «dronning av Beijing» ville ikke ha noe av det, og Skaslien skrudde inn en topoenger på deres siste. Når Constantini feilet, fikk Norge en perfekt start.
I andre omgang ble det verre. Skaslien bommet på sin siste stein da hun prøvde å skru rundt en av Italias blokker, men istedenfor ble den dyttet nærmere boet. Lagene var dermed like langt og Norge var fornøyd med at det ikke ble flere poeng i sekken.
picture

Offensive før OL-finalen: – De er ikke uslåelige

Rundspilt

I den tredje omgangen kom ekteparet skjevt ut fra start og Italia hadde de tre beste steinene i boet før Norges siste stein. Men Skaslien tryllet igjen slik at Norge kom unna med ett poeng imot.
– Det var deilig!, sa kommentator Thoralf Hognestad til makker Lars Vågberg.
Italia fikk blod på tann og fortsatte å stjele. Med to dårlige steiner innledningsvis gjorde Norge det enkelt for motstanderen. Constantini takket og bukket med å prikke inn en stein så nær midten som mulig. Skaslien bommet på omgangens siste og Italia kunne juble for tre nye poeng.
Da dro nordmennene fram power play-kortet i den femte omgangen, men paret klarte ikke hente mer enn ett poeng.
– Vi blir rett og slett spilt av banen, sa Discoerys-ekspert Lars Vågberg.

Skrek til ektemannen

I den sjette omgangen så det mørkt ut igjen, men Nedregotten vartet opp med en spinnvill skru på nest siste. Men på påfølgende forsøk var leveransen langt svakere. «Den blir kjempedårlig», skrek Skaslien, som måtte italienerne ta nok et poeng.
Med 7-3 ble det en tøff oppgave for Norge å hente seg inn i de to siste omgangene. For selv om det ble to norske poeng i den sjuende omgangen, fjernet italienerne all tvil da det skulle avgjøres.
I den siste omgangen fikk vi se slurvete steiner fra begge lag. Mosaner bommet på guarden på sitt andre slag, men Skaslien feilet også på sitt forsøk.
Det hele rant ut til at Italia tok det siste poenget, og kunne juble for sin første OL-medalje i curling.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame