Populære sporter
All sport
Vis alt

Fra lastebilsjåfør til olympisk boksekjempe: – Var så sint og skuffet

Helene Fineide

Oppdatert 27/07/2021 klokken 07:50 GMT+2

Storbritannias Cheavon Clarke skal tirsdag i bokseringen for å starte kampen om OL-medalje. Det var derimot ingen selvfølge for syv år siden, da tungvektsbokseren la sporten helt på hylla i to år og heller startet som lastebilsjåfør.

Russiske Muslim Gadzhimagomedov i rødt mot Cheavon Clarke i blått.

Foto: Getty Images

Spol tilbake til 2014. Da hadde Cheavon Clarke nettopp blitt slått ut i sin første kamp i Commonwealth Games, ​​mens han representerte Jamaica, landet hvor han er født og tilbragte sine elleve første leveår.
For briten ble tapet en enorm nedtur, og den da 24 år gamle Clarke, bestemte seg for å legge boksehanskene på hylla, og begynte heller å kjøre lastebil for farens firma, hvor han leverte forsyninger til bygg og hjem.
– Det var en enorm nedtur. Jeg sa til meg selv: «Nå har jeg har fått nok av boksing», forteller Clarke i et intervju gjort med Olympics.com i forkant av sommerens OL i Tokyo.
– Jeg var så sint og skuffet, og bestemte meg derfor for å slutte å bokse i to år, fortsetter 30-åringen.
Derimot ble oppholdet heldigvis av det kortvarige slaget for den lovende bokseren, som tirsdag møter brasilianeren Abner Teixeira til kamp i tungvektsklassen i OL.
For i 2015 returnerte Clarke sakte men sikkert tilbake til bokseringen nok en gang, etter press fra både venner og familie som mente han kastet bort talentet sitt.
Fikk du med deg denne?
picture

Dramatisk krasj for Norge: – Helene henger etter båten!

«Helt om natten, helt om dagen»

Frem til 2017 kombinerte han jobben som lastebilsjåfør om natten, og bokser på dagtid - noe som resulterte i en enormt krevende livsstil.
– Jeg jobbet hele natten, og så trente jeg tre ganger om dagen. Jeg trente, før jeg dro hjem for å sove et par timer, spise litt mat, trene igjen, sove litt til, trene og så rett på jobb, forklarer Clarke.
Sjekk denne:
picture

17-åringen ser sjokkert ut etter gullet: – Hun lurte alle sammen

Og hardt arbeid lønner seg, skal vi tro den britiske utøverens vei tilbake til boksesirkuset.
For med lomma full av nye erfaringer tok Clarke et imponerende gull i det britiske mesterskapet i 2017, før han kort tid etter fulgte opp med EM-sølv. Disse prestasjonene åpnet senere opp for OL-uttak for Storbritannia til lekene i Tokyo.
Tirsdag skal den 30 år gamle bokseren begynne kampen om edelt metall i den japanske OL-hovedstaden.
Sett denne?
picture

Her forsøker han å bite i øret: – Prøver seg på en Tyson

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame