Halvard Hanevold ble 49 år gammel. Han døde i sin bolig på Borgen i Asker tirsdag morgen, melder Budstikka.
Han ble en av de mest kjente og suksessrike skiskytterne i landet, etter at han startet med skiskyting som 15-åring. Han kom med på landslaget i 1992 og vant i alt 22 internasjonale medaljer før han la opp i 2010.
– Vi har mistet en stor stjerne, det er det ingen tvil om, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten, til NTB.
Han forteller at skiskytterfamilien er i sorg etter at de fikk nyheten, og at de tenker på Hanevolds nærmeste, familie, venner og pårørende.
– Halvard var en lenge en aktiv og godt likt skiskytter. Han har gitt mye til norsk og internasjonal skiskyting. Det er et dypt savn. Han var jo ekspertkommentator på TV, så han var jo aktiv for skiskytterfamilien også etter at han la opp, sier Horten videre.
– Han gjorde en veldig god figur også utenfor arenaen, han var positiv og omgjengelig og framsnakket norsk og internasjonal skiskyting.
På bildet øverst poserer han med gullmedaljen på stafetten i Whistler Olympic Park under OL i Vancouver 2010 i Canada.
NRKs ekspertkommentator Ola Lunde er sterkt preget etter nyheten om Hanevolds død.
– Det var et helt fryktelig sjokk for meg. Det er jo ikke mange dager siden jeg så ham på TV, at han kommenterte og ble intervjuet og så frisk og rask ut der. Det er rett og slett fryktelig. Det er så ufattelig tragisk, sier en preget Ola Lunde til NRK.
Hanevold vant OL-gull på 20-kilometeren i Nagano i 1998, som han kanskje er mest kjent for. Etter det ble det ytterligere to OL-gull, to OL-sølv og en bronse.
I tillegg vant han fem VM-gull, syv sølv og fire bronse.
– Som utøver er han den mest dedikerte jeg har sett. Han hadde ikke noe fysisk talent, men det er ingen som har jobbet bedre enn ham, og det er nok derfor han ble olympisk mester også, sier Lunde til Dagbladet.
De siste årene har han også kommentert skiskyting for NRK. Han var med i det populære programmet «Mesternes Mester» på samme kanal i 2011.
Han etterlater seg kone og to barn. Ifølge Budstikka er familien kjent med at de omtaler saken.

Halvard Hanevold

Foto: Scanpix

Eurosport / NTB