Populære sporter
All sport
Vis alt

Kilde i kjempeform – tok sin andre strake super-G-seier

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 17/12/2021 klokken 13:00 GMT+1

Aleksander Aamodt Kilde vant sin andre strake verdenscupseier i super-G etter nok et fantomløp i Val Gardena.

Aleksander Aamodt Kilde hat in Beaver Creek am Samstag seinen zweiten Sieg innerhalb von 24 Stunden gefeiert

Foto: Getty Images

I Val Gardena var det duket for sesongens tredje super-G-renn, og ikke overraskende var det en nordmann i begivenhetenes sentrum.
Startnummer 13 viste seg å være alt annet enn et ulykkestall. Aleksander Aamodt Kilde kjørte omtrent feilfritt gjennom hele løypen. Gjennom hele løpet ble det vist grønne tall for Kilde, og i mål ledet 27 hundredeler.
– Jeg kjenner den bakken bra og trives godt her. Jeg oser av selvtillit på start. Jeg vet at jeg kan kjøre fort om jeg følger planen. Det gjorde jeg, sa Kilde til Viaplay.
Den største utfordreren for nordmannen var østerrikeren Matthias Mayer. Det så lenge ut til å bli en sekundstrid mellom fartsgigantene, men Mayer klarte ikke å matche avslutningen til 29-åringen. I mål var han 22 hundredeler bak Kilde.
– Det var nervepirrende, sa det norske fartsfantomet om duellen med østerrikeren.
Kilde ligger an til tar sin andre strake super-G-seier. 3. desember vant han knepent i Beaver Creek.
Den 29 år gamle nordmannen har tidligere vist at han trives i den italienske bakken. I 2020 vant han både utfor- og super-G-konkurransen i Val Gardena.

Sejersted et stykke bak

Vincent Kriechmayr tok 3. plassen Fra startnummer elleve satte østerrikeren en ny standard. 30-åringen tok en foreløpig klar ledelse i mål med 0,72 foran amerikanske Ryan Cochran-Siegle, men måtte se seg slått av både Aleksander Aamodt Kilde og landsmann Mayer.
Adrian Smiseth Sejersted var første nordmann ut. Han hang bra med i første del av traseen, men traff et slag i Cialslat. Nordmannen mistet fart og kjørte i mål 0,83 bak daværende lederen Travis Ganong.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame