Populære sporter
All sport
Vis alt

Første hele sesong for Mowinckel etter skaden: – Skal tilbake på mitt beste

Andreas Hopen

Publisert 03/12/2021 klokken 08:17 GMT+1

I 2018 tok hun Norges første kvinnelige alpinmedalje i OL siden før krigen, så kom skadene. Nå satser Mowinckel mot toppen på ny.

Ragnhild Mowinckel

Foto: Scanpix

Etter to lange skadeopphold kom Ragnhild Mowinckel tilbake til verdenscupen midt i desember forrige sesong. Da ble det to topp ti plasseringer i verdenscupen, i tillegg til topp ti i alle de tre øvelsene hun kjørte i VM. Nå er moldenseren tilbake for fullt. I Sölden ble det en 18.-plass i storslalåm. Fredag kveld er det utfor i Lake Louise.
– Målet mitt i verdenscupen er at det skal gå bedre enn i fjor, og at jeg skal komme tilbake til litt av den kjøringen jeg hadde før skaden. Jeg tror fortsatt at jeg har mine beste år foran meg, sier 29-åringen til Discovery.
På tross av at sesongen ble noe amputert i fjor endte Mowinckel som nummer syv sammenlagt, men noe kamp om sammenlagtkulen, det tror hun ikke helt på selv.
– Du kan gi meg et par år på den, det kan du, men jeg kommer uansett til å gjøre mitt beste - og kjøre fortere og fortere på ski gjennom sesongen. Men jeg skal opp igjen til gammelt nivå, det er utvilsomt, fortsetter Mowinckel.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Tror Beijing blir hans siste OL: – Gir en ekstra energi

Må jobbe inn teknikken

De to korsbåndskadene kostet Mowinckel to år av karrieren, og hun må fortsatt ta litt hensyn til kneet et snaut år etter returen til alpinbakken.
– Jeg vil tro at det alltid vil henge litt igjen, men dess mindre jeg tenker på det, jo bedre blir det. Nå er det teknikken, og automatiseringen i løpet som må sitte, sier Mowinckel.
Nå har hun bestemt seg for å droppe kombinasjonen fremover, men hun skal satse alt på begge fartsdisiplenene, slalåm og paralellslalåm. Nå ønsker hun å levere i nok et OL, fire år etter at hun ble historisk med den første norske medalje i de olympiske lekene siden 1936.
– Nå håper jeg som sagt at jeg kjører fortere og fortere, og så håper jeg at jeg kommer ledende inn til OL i februar, avslutter hun.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame