Populære sporter
All sport
Vis alt

Nordmennene slått av greker (!) i siste renn før VM

Joakim Opphus

Oppdatert 04/02/2023 klokken 16:25 GMT+1

Det ble ikke norsk jubel i franske Chamonix i det siste slalåm-rennet før VM i Courchevel. De norske alpinistene måtte se seg slått AJ Ginnis fra Hellas.

AJ Ginnis

Foto: Getty Images

Sveitsiske Ramon Zenhausern vant generalprøven i Chamonix foran greske Ginnis. Grekeren - som også har statsborgerskap i USA - leverte en super andre omgang og kjørte seg opp hele 21 plasser.
Ginnis som tidligere hadde representert det amerikanske laget valgte før 2020/21-sesongen å kjøre med de greske fargene etter at det amerikanske laget ikke lenger kunne gi han den nødvendige økonomiske støtten.
Tre år senere tok han sin første pallplass i verdenscupen.

Kjørte ut

Zenhausern vant 1.02 foran Ginnis og 1.06 foran Daniel Yule.
Clement Noel som ledet etter første omgang gikk først på innerski før han rask kom seg på beina og fortsatte, men bare noen få porter senere hektet franskmannen og da var det ingen vei tilbake.
Atle Lie McGrath ble beste nordmann på en fjerdeplass 1.38 bak vinneren. Sebastian Foss-Solevåg, som har slitt med å produsere topplasseringer denne sesongen, fulgte på plassen bak kun to hundredeler bak sin landsmann.
Henrik Kristoffersen hektet og kjørte ut i andre omgang. Alexander Steen Olsen levert en nok en strålende andre omgang og kjørte seg opp 15 plasser og ble nummer ni. Timon Haugan - som kjemper med Steen Olsen om den siste plassen på det norske slalåm-laget i VM - ble nummer 20.
Lucas Braathen stilte ikke i Chamonix etter han måtte gjennom en operasjon for blindtarmbetennelse tidligere i uken. VM-deltakelse spøker derfor for mannen som leder slalåmcupen så langt denne sesongen.
Heldigvis for Braathen er slalåmkonkurranse på mesterskapets siste dag, 19. februar, og det er fortsatt et håp om å få delta i VM.
VM i Courchevel begynner mandag 6. februar.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame