Den norske 21-åringen lå an til en solid tid i den første omgangen av storslalåmrennet i Adelboden. Etter hvert så det imidlertid ut som alpintalentet begynte å trekke seg litt i svingene, og midtveis valgte han å stoppe opp og avbryte løpet.
Det skjer eksakt ett år etter han pådro seg en alvorlig kneskade i den samme bakken.
Beijing 2022
Planen før OL: – Sitter en stund om jeg skal ramse opp alt jeg ikke vet
41 MINUTTER SIDEN
– Jeg stoppet, rett og slett. Jeg trenger kanskje ikke å forklare hvor tøft det var der oppe, det så dere sikkert selv. Det er faktisk første gang siden kneskaden hvor jeg kjenner et lite tap av stabilitet i kneet og styrken i støttemuskulaturen rundt, sier Braathen til NRK.

– En jævlig dag

Fjorårets fall ga unggutten en brutal avslutning på sesongen. En måned senere skulle han deltatt i VM.
– Jeg kom over den hengkanten der i dag og ... jeg skal innrømme at det har vært en jævlig dag å skulle kjøre utfor det henget og passere den målstreken igjen, sier Braathen.
21-åringen forteller videre at han har forsøkt å lære av Aksel Lund Svindal og hans skader. Rådet var å ta en seksjon om gangen, men det maktet ikke Braathen.
– Da jeg kom over den hengkanten, tenkte jeg at jeg har et OL som jeg skal rekke og mange verdenscuprenn igjen. Den billigste investeringen jeg kan gjøre, er å droppe det henget i dag og stille til start i morgen med friskt mot og ha ett til kne å kjøre med, sier Braathen.

Sveitstisk ledelse

Verdenscupleder Marco Odermatt gikk til topps i mennenes storslalåm på hjemmebane i sveitsiske Adelboden. Henrik Kristoffersen havnet på sjetteplass.
Sveitseren leverte en nærmest feilfri 1. omgang. Flere av hans utfordrere, som Kristoffersen, fikk derimot problemer.
– Annenomgang var bedre. Det var bare Feller som var i en særklasse i finalen. Det er feilene i 1. omgang som gjør at jeg ikke henger med. Det var OK, men ingen enestående omgang i finalen, sa Kristoffersen til NRK.
(©NTB / Discovery)
Alpint
Se Aamodt Kilde feie inn til Kitzbhüel-seier
8 TIMER SIDEN
Alpint
Kanonutfor av Kilde i Kitzbühel: – Høyt oppe på listen over hva jeg har fått til
9 TIMER SIDEN