Populære sporter
All sport
Vis alt

Solskjær langer ut mot egen matchvinner: – Det er det dummeste jeg ser

Jonas Moen Rye

Oppdatert 02/07/2017 klokken 21:00 GMT+2

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær var mildt sagt oppgitt over matchvinner Thomas Olivier Amang.

Solskjær Amang

Foto: Scanpix

Thomas Olivier Amang ble dagens mann på Aker Stadion da han satte inn matchvinnerscoringen mot Viking på overtid av overtiden.
I vill gledesrus stormet kameruneren avgårde og rev av seg drakten mens han feiret med lagkameratene. Det skulle han aldri gjort. For 19-åringen hadde allerede pådratt seg et gult kort kort ti minutter tidligere, og kampleder Espen Eskås hadde ikke annet valg enn å gi Molde-spilleren hans andre for kvelden og sende ham i dusjen.
– Det er idioti. Han dytter bort Martinsen i sted og feirer med å ta av seg drakten og mister dermed neste kamp, sa Eurosport-kommentator Frode Marti da Amang tuslet av banen.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
picture

Amang straffer Viking på overtid av overtid

Ifølge ham selv, hadde Amang glemt at han hadde fått det første gule kortet, og at han i reagerte i affekt.
– Jeg hadde glemt at jeg hadde gult kort. Jeg var bare så lykkelig over å ha scoret at jeg bare gjorde det. Jeg har slitt litt denne sesongen så det var veldig godt for selvtilliten min, og det var godt for laget å vinne kampen, sa Amang til Eurosport etter kampen, før han fortalte at han allerede hadde fått en pekepinn av Moldes trenerteam:
– Jeg tror trenerene ble sure, for de sa til meg at jeg er nødt til å ta lærdom fra det, sa Amang.
Og akkurat det hadde matchvinneren ganake så rett i. Ole Gunnar Solskjær var mildt sagt oppgitt over matchvinnerens tankeløshet.
– Gutten må lære, rett og slett. Han er uferdig, vi hadde håpet at han skulle slå igjennom i år – det har han ikke gjort. Vi trodde målet nå var starten på noe, men dessverre blir han ikke med neste helg nå, sa Solskjær.
Molde-manageren mente det ikke spiller noen rolle om man har kort fra før eller ikke. Han var klar på at å pådra seg slike gule kort ikke var akseptabelt i hans regime.
– Det er det verste jeg ser. Det dummeste jeg ser er sånne gule kort. Når du drar av deg trøya så vet du at du får gult kort. Det er samme om du har kort fra før eller ikke, det er så unødvendig som det går an. Det var en lærdom for en 18 år gammel gutt, sa Solskjær.
Den tidligere Manchester United-spilleren kostet likevel på seg noen positive ord om 19-åringen.
– Det er forferdelig å spille mot en sånn spiller som ham, for han er en kruttønne. Vi skal jobbe med han videre, så tror jeg han har lært, sa Solskjær.
picture

Amang feiret på seg rødt kort

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame