• Se «Golf i karantene: Viktor Hovland» lørdag fra 20-21 på Dplay og Eurosport Norge. Få tilgang her!
For nøyaktig én uke siden ble det klart at The Players Championship, en av sesongens store høydepunkter på PGA Touren, måtte avlyses grunnet situasjonen rundt koronaviruset.
Ryder Cup
Hovland fleipet med lagkameratene: – Vi har kanskje blitt litt for godt kjent
4 TIMER SIDEN
Viktor Hovland hadde startet turneringen på strålende vis, og var nummer sju etter første dag. Denne uken er han gjest i Eurosports golfvodcast, «Golf i karantene: Viktor Hovland», for å snakke om blant annet det som skjedde forrige uke.
– Jeg fikk beskjeden på en automatisk melding torsdag kveld. Deretter gikk jeg inn på sosiale medier og sjekket litt rundt. Det var ganske sjokkerende egentlig, sier Hovland.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Sjekk «Twitter-løse Viktors» reaksjon på gamleklubbens gratulasjon

– Trodde det ville være i orden

For 22-åringen og resten av PGA-sirkuset hadde forberedt seg på å fullføre turneringen. Den opprinnelige beskjeden var nemlig at spillet skulle fortsette, men uten noen tilskuere til stede. Få timer senere var alt avlyst.
– Jeg trodde at når vi først hadde spilt første dag, og deretter skulle gå videre uten publikum, at det ville være i orden. Jeg regner med at når alle store ligaer i USA gikk i lock down, så var det flere av spillerne som var redde for egen sikkerhet.
  • Se «Golf i karantene: Viktor Hovland» lørdag fra 20-21 på Dplay og Eurosport Norge. Få tilgang her!
Hovland dro rett hjem til Oklahoma, hvor han har befunnet seg den siste uken.
– Det er ganske stille her. Det er en rar stemning rundt alt egentlig. En litt sånn depressiv bølge som går rundt. Man prøver å utnytte situasjonen med å få trent golf og brukt tid i styrkerommet. Men nå stenger de ned flere og flere gymmer og golfklubber, så det begynner å bli ganske alvorlig her også.

Kjente noe var på gang

For Hovlands del var timingen langt fra ideell. Nordmannen var med i tetkampen for fullt etter første dag av The Players, hvor han med en god plassering kunne spilt seg inn i Masters.
– Det var selvfølgelig litt ekstra skuffende når jeg kjente at noe var på gang. Jeg tror på ingen måte jeg hadde «peaket» den uka, men følte spillet satt bra. Jeg så veldig frem mot både Matchplay og Masters, hvor jeg jo hadde kommet inn med et godt resultat i Players. Nå handler det imidlertid bare om å fokusere på at jeg har en god mulighet til å trene og bli bedre.
Og det får Hovland nok av tid til å gjøre. Alt spill på PGA Touren er nemlig stoppet frem til tidligst mai måned.
– Det er en vanskelig situasjon, og nesten enda verre når man ikke vet når det starter opp igjen. Det er lettere når man kan forholde seg til et tidsaspekt, men nå det er jo ingen som vet. Man vet heller ikke hvor ille situasjonen kan bli. Det handler bare om å smøre seg med tålmodighet og være best mulig forberedt til når enn vi starter på igjen.
Se «Golf i karantene: Viktor Hovland» lørdag fra 20-21 på Dplay og Eurosport Norge. Få tilgang her!

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

Ryder Cup
Hovland så kompisen avgjøre Ryder Cup for USA: – De to er fremtiden
14 TIMER SIDEN
Ryder Cup
Europa-laget i trøbbel – dette er Hovlands motstander søndag
EN DAG SIDEN