Bolt til Discovery om mulig comeback: – For glad i å drikke

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 26/04/2024 klokken 11:04 GMT+2

Tidenes raskeste mann har oppnådd alt han kan på en friidrettsbane, men én ting irriterer likevel Usain Bolt (37). Det betyr derimot ikke at han lar seg friste av tanken om en siste dans.

Dette angrer Bolt på: – Ville elsket å ha gjort det

  • Følg OL i Paris på Eurosport.no, TVNorge og den nye strømmetjenesten Max!
Usain Bolt er fortsatt den raskeste mannen gjennom tidene, til tross for at det nå starter å bli mange år siden han la skoene på hylla.
Jamaicaneren er fortsatt verdensrekordholder på både 100- og 200 meter. Begge rekordene satte han under friidretts-VM i 2009, og satte med det en helt ny standard for sprint.
Likevel er det én ting han erger seg over at han ikke fikk til i tiden som aktiv. Bolt klarte aldri å bryte den magiske 19-sekundersgrensen på 200 meter.
– Jeg skulle ønske jeg hadde senket denne verdensrekorden, fortalte han Discovery under et Puma-arrangement på Jamaica.
Bolts verdensrekord ble stående på 19,19 sekunder. Selv om kanskje aller flest forbinder han med tiden 9,58, som er jamaicanerens verdensrekord på 100 meter, var det den dobbelt så lange distansen som var Bolts personlige favoritt.
– Hvis jeg kunne ha kommet under 19 sekunder, ville det vært en stor milepæl, og jeg ville ha elsket å ha gjort det. Hvis jeg har en anger i karrieren min, ville det være å ikke ha løpt under 19 sekunder, slår 37-åringen fast.

– Vakkert øyeblikk

Enn så lenge virker det som at rekordene til Usain Bolt står trygt.
På 200 meter er det landsmann Yohan Blake som har vært nærmest. I 2011 var han sju hundredeler unna den ikoniske tiden til Bolt.
Også på 100 meter er det Blake som har vært nærmest. Både Blake og Tyson Gay har løpt elleve hundredeler saktere enn Bolt. Det er derimot lite som tyder på at tidene skal bli slått med det første, ettersom det er lenge siden noen har vært i nærheten av å utfordre tidene.
Spesielt 100 meter-rekorden virker nesten uslåelig. I Berlin i 2009 senket han sin egen rekord med nettopp elleve hundredeler. Det er den største verdensrekordendringen i øvelsen siden elektronisk tidtaking ble introdusert.
– Fokuset mitt var å vinne, men jeg visste at jeg skulle slå verdensrekorden. Vi inngikk faktisk et veddemål for å se hvor fort jeg ville løpe. Det var bare et vakkert øyeblikk, og det er en del av arven min, sier friidrettsstjernen om den ikoniske tiden.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Løftet seg kraftig etter Rio-OL: – Jobbet intenst i mange år

– for glad i å drikke

Selv om Bolt gjerne skulle ha forbedret sin egen verdensrekord, virker det ikke som at han lar seg friste av tanken på å gjøre et comeback.
– Nei! Det for sent for det. Jeg tror at dersom jeg skulle ha gjort comeback, måtte det ha vært to år etter mitt siste OL, fastslår friidrettslegenden.
Usain Bolt la opp etter friidretts-VM i London i 2017. Hans siste OL var året før i Rio. Da tok han gull på både 100 meter, 200 meter og stafett.
Forrige uke skrev Bolt en kryptisk melding på X. Noen tolket det som at han nå vurderer å gjøre et comeback.
«Jeg skulle ønske jeg kunne se Usain Bolt løpe en gang til», stod det i meldingen.
Likevel virker det ikke som at fansen bør ha for store forhåpninger.
– Jeg er pensjonist, jeg er for glad i å drikke og være ute, sier Bolt.
Til tross for at det ikke blir deltakelse i Paris-OL, skal han være til stede. For første gang er Bolt på plass, utelukkende for å være tilskuer.
– Jeg er spent fordi det er første gang jeg reiser til OL og faktisk skal se på. Jeg får ta med meg familien min, noe som også er fantastisk.

Testet ny sport

Etter at Bolt la opp som sprinter, prøvde han seg i en annen sport som han holder kjær. Jamaicaneren testet seg på fotballbanen.
Blant annet prøvde han seg i Strømsgodset tilbake i 2018. Verdens raskeste mann trente en uke med den norske eliteserieklubben, og han fikk også spille i Godsets treningskamp mot det norske U19-landslaget.
– Det er så annerledes, men det var fantastisk å faktisk ha lagkamerater du kunne henge med, snakke med, dele med, fordi friidrett er en så individuell sport. Jeg likte og nøt virkelig de mulighetene jeg fikk, forteller Bolt.
picture

Usain Bolt takker Tord Johnsen Salte etter kampen mot Norge G19.

Foto: NTB

Han trente også med klubber som Borussia Dortmund og Central Coast Mariners samme år. Den sistnevnte klubben ønsket også å gi Bolt en kontrakt, men den avtalen falt sammen av flere årsaker.
I 2019 kunngjorde Bolt at også fotballkarrieren var over, og det må sies at det var på friidrettsbanen at jamaicaneren lyktes best.
37-åringen kan se tilbake på hele åtte OL-gull og ti VM-gull. Han er blant tidenes mestvinnende friidrettsutøvere. Kun den tidligere sprinteren og lengdehopperen Carl Lewis har tatt flere OL-gull med sine ni.

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame