Rallyfører Oliver Solberg har nylig lagt bak seg en koronakarantene etter at pappa Petter Solberg ble smittet av korona. Solberg junior gikk glipp av helgens Rally Sardinia, men kommende helg er han tilbake i toppklassen WRC.
Løpet 19-åringen skal kjøre er et nasjonalt italiensk rally kommende helg. I Rally di Alba skal han debutere på asfalt med en Hyundai i20 Coupe WRC-bil.
Rally Kenya
Trøbbel på gjennomkjøringen – måtte fikse bilen selv
6 MINUTTER SIDEN
– Jeg får en fin mulighet til å skaffe meg erfaring på asfalt i dette løpet. Det passer bra å kjøre et mindre løp under press, sier Oliver Solberg i en pressemdling fra Team Solberg.
Hyundai har vunnet Rally di Alba de siste to årene med Sebastien Loeb (2019) og Craig Breen (2020). 19-årige Solberg får med seg tidligere verdensmester Ott Tänak som teamkamerat i Italia.
– Målet er å lære mest mulig om bilen på asfalt. Mange gode førere stiller til start, og det blir veldig nyttig å sammenligne data med Tänak og på den måten få en god pekepin på hvordan vi ligger an mot verdenseliten, sier Solberg.
Oliver Solbergs eneste løp i toppklassen i en WRC-bil hittil var VM-runden Arctic Rally Finland på snø i februar, som endte med en oppsiktsvekkende sjuendeplass.
WRC
Trøbbel på gjennomkjøringen for Solberg
12 MINUTTER SIDEN
WRC
Oliver Solberg vant i asfaltdebuten – kjører toppklassen i VM-runden i Kenya
13/06/2021 PÅ 20:02