• Se Oliver Solberg og flere andre nordmenn i Rally Monte Carlo fra 21. januar på discovery+. Sikre deg tilgang her.
Der 19-åringen sleit på gårsdagens etappe, stemte ting mye bedre for nordmannen på lørdag. Til slutt havnet han på andreplass i sin kategori i Arctic Lapland Rally, bare 0,9 sekunder bak vinneren Teemu Asunmaa.
Med andre ord fikk han en knallstart i sin første konkurranse med den nye bilen Hyundai i20 R5.
Rally Finland
Fly forbanna Solberg etter utkjøringen: – F***
05/08/2022 PÅ 08:26
– Det er et flott comeback. Jeg trodde ikke det skulle være mulig. Det var tøft i går. Jeg fant ikke rytmen og det var utfordrende, men i morges bestemte jeg meg for å gi det et forsøk. Det startet veldig bra og jeg endte opp med å vinne alle etappene i dag, sier Solberg i en Twitter-video.
Neste helg skal han kjøre Rally Monte Carlo neste helg. Rovaniemi erstatter det tidligere avlyste Rally Sverige. Dermed skal Solberg tilbake til Finland i februar for å kjøre på samme sted, da i et Rally som er en del av WRC.
Twitter
Solberg signerte en toårskontrakt med Hyundai i vinter, samtidig som Ole Christian Veiby fikk forlenget sin avtale som fabrikkfører med ett år.
Kontrakten betyr at Solberg rykker opp til WRC2, én klasse høyere enn den han har kjørt i tidligere.
– Jeg er fortsatt bare 19 år, så jeg trenger masse mer erfaring, og jeg er veldig bevisst på det. Jeg holder meg gjerne i de lavere klassene for å få kjørt mer og få mer erfaring. Det er ikke noe stress for min del, sa Solberg i et intervju med Eurosport.no for én måned siden.
Europamesteren la ikke noe skjul på at det er stas å skulle kjøre for de beste.
– Å få muligheten til å kjøre for det regjerende verdensmesterteamet, er fantastisk. Jeg drømmer stort hele tiden, og denne avtalen er neste del av drømmen jeg allerede lever. Bare å si ordene «jeg er fabrikkjører for Hyundai» får fram smilet, sa Solberg.
Rally Finland
Solberg måtte bryte Rally Finland – kjørte ut etter 300 meter: – Har ikke ord
05/08/2022 PÅ 06:53
Rally Finland
Neuville best i gang i Rally Finland – forsiktig start for Solberg
04/08/2022 PÅ 22:01