Oliver Solberg kjørte karrierens første VM-rally i Wales sist helg. Samtidig tok pappa Petter farvel med VM-sirkuset. Det ble følelsesladede dager for dem begge.
Samtidig var det også spenning og følelser i sving i dagene i forkant. Oliver Solberg fylte 18 år 23. september og var avhengig av å få førerkortet i boks for i det hele tatt å kunne stille til start i Wales. Han kom seg godt gjennom den praktiske delen av oppkjøringen, men strøk på teoriprøven i første forsøk.
Det skapte bekymring for pappa Petter.
WRC
– Det har vært en tøff dag
23/01/2022 PÅ 15:16
– Den kvelden gikk det lang tid før jeg gikk hjem – jeg ble værende i verkstedet lenge, røper Solberg i et blogginnlegg på rally-VMs nettsider.

Spøk

Han forteller videre at stemningen i verkstedet på ny var over middels spent da sønnen forsøkte seg på teoriprøven for andre gang.
– Jeg ventet på telefonen i verkstedet. Og ventet. Og ventet. Ingenting. Jeg ble bekymret da Pernilla ringte meg og sa at han strøk igjen. Helt ærlig, jeg lå på gulvet i verkstedet, skriver Solberg – og fortsetter:
– Så fortalte hun meg at hun tullet!
Dermed fikk 44-åringen oppfylt ønsket om å avslutte VM-karrieren samtidig med at sønnen gjorde sin debut på samme arena.

Skjelven

Oliver Solberg har innrømmet at også han var skjelven foran forsøk nummer to på teoriprøven.
– Det var så nervepirrende. Heldigvis klarte jeg det med grei margin. Men jeg var så nervøs. Presset for dette var verre enn for VM-debuten, sa han til VG nylig.
Petter Solberg ble til slutt bestemann i WRC2-klassen i Rally Wales. Han endte på tiendeplass totalt i sin siste VM-start.
Oliver Solberg måtte bryte med tekniske problemer fredag. Han startet igjen lørdag og fikk på noen av prøvene vist hva som bor i ham.
(©NTB)
WRC
Veteranen Loeb ble eldste VM-vinner i rally
23/01/2022 PÅ 13:07
WRC
Mikkelsen til topps i Monte Carlo: – Alt har fungert utmerket
23/01/2022 PÅ 12:28