Oliver Solberg starter sesongen med å konkurrere i Arctic Lapland Rally i Rovaniemi. Der stiller også den finske Formel 1-stjernen Valtteri Bottas.
– Det blir kult. Han har kjørt her før så jeg tror det er en liten tradisjon for han å kjøre her. Vi starter ganske likt på prøvene, så vi får se om jeg kanskje får prata litt med han, sier Oliver Solberg til Eurosport om duellen med Bottas.
Rally Finland
Fly forbanna Solberg etter utkjøringen: – F***
05/08/2022 PÅ 08:26
Den finske racerføreren sitter til vanlig i førersetet hos en av bilene til Mercedes i Formel 1, hvor han er lagkamerat med syv ganger verdensmester Lewis Hamilton.
Før sesongoppkjøringen i hans egen motorsport-gren går i gang i februar, kjører Bottas like greit rally i de finske skoger. Solberg tror finnen kan hevde seg.
– Han har kjørt her mye her og er en meget god sjåfør, selvfølgelig. Jeg tror han har gode sjanser og at han kan gjøre det bra. Han har kjørt en del rally, så det blir kult å kjøre mot han, sier Solberg.
Siden forrige sesong er Oliver Solberg blitt fabrikkfører for Hyundai. Det betyr ny bil og nytt team.
Arctic Lapland Rally skal blant annet fungere som en test før Rally Monte Carlo neste helg.
– Vi kjører her for å få litt mer erfaring med bilen. I tillegg skal det kjøres VM-runde her i februar, så vi prøver å forberede oss til det også.
Rovaniemi erstatter nemlig det tidligere avlyste Rally Sverige. Dermed skal Solberg tilbake til Finland i februar for å kjøre på samme sted, da i et Rally som er en del av WRC.
Det kan vise seg å bli en fordel for nordmannen og hans nye team. Et team som har store forventninger til unggutten. Fortsatt er fokuset på å gjøre bilen best mulig.
– Vi har fått kjørt en del, mest på snø, men også på asfalt. Bilen føles ganske bra, og så har vi gjort noen forbedringer. Det finnes potensiale, men det ser bra ut. Vi kommer til å fortsette å utvikle bilen og jobbe videre sånn at jeg får en bra relasjon med bilen, sier Solberg.
Arctic Lapland Rally kjøres 15. og 16. januar, mens Rally Monte Carlo arrangeres uken etter, fra 21-24 januar.
Rally Finland
Solberg måtte bryte Rally Finland – kjørte ut etter 300 meter: – Har ikke ord
05/08/2022 PÅ 06:53
Rally Finland
Neuville best i gang i Rally Finland – forsiktig start for Solberg
04/08/2022 PÅ 22:01