2021-sesongen startet meget oppløftende for Oliver Solberg. Etter en sjuendeplass i WRC-debuten i Arctic Rally tilbake i februar var forhåpningene høye til at sønn av Petter (Solberg) skulle ta rally-sirkuset med storm denne sesongen. Sånn har det ikke blitt.
– Det har ikke vært et lett i år. Jeg tror jeg har kjørt fem ulike biler i fem til seks ulike lag, så det har vært veldig mye frem og tilbake. Dessverre så har ikke bilene funket i år og jeg har gjort noen feil, så det har vært tøft, forteller Solberg til Discovery.
Nylig ble det også kjent at Solberg avslutter samarbeidet med mangeårig kartleser Aaron Johnston etter en sesong hvor ting ikke har gått helt på skinner.
WRC
Overlegen Solberg-seier i Wales
30/10/2022 KLOKKEN 10:15

Sesong preget av uhell

De fire siste VM-rundene har endt med brutt løp for 19-åringen. Spesielt surt var nok da han måtte trekke før siste dag i Rally Belgia i august. Der ledet den norsk-svenke føreren med flere minutter før siste dag, men et mekanisk problem gjorde at Solberg måtte trekke seg fra hva som så ut til å bli en klar seier i WRC2-klassen.
I tillegg til mekaniske problemer ble også Solberg - som så mange andre - påvirket av korona-pandemien. Far Petter Solberg ble smittet av korona i forkant av Rally Sardinia, det betydde at sønn Oliver ble satt i karantene og kunne ikke delta i rallyet.
Solberg har dermed ikke fullført et rally på WRC-nivå siden Rally Algarve i slutten av mai.
Solberg håper på mer stabilitet neste sesong både med lag og resultater.
– Jeg tror det kan gå bra når man får på plass ett program og en ordentlig organisering, da blir alt mye lettere. Det har ikke lett i år, men det er en erfaring å ta med seg det også.

Norge eller Sverige?

Olivers far er godt kjent for de fleste, nemlig tidligere verdensmester Petter Solberg. Petter er gift med svenske Pernilla Solberg (tidligere Walfridsson). Familen Solberg er bosatt i Sverige og Oliver har dobbelt statsborgerskap både for Norge og Sverige.
Men siden familen bor i Sverige kjører Oliver med en svensk lisens og konkurrerer derfor under et svensk flagg istedenfor et norsk, men det er ikke noe førertalentet tenker nevneverdig over.
– Det har ikke så mye å si hvem jeg kjører for, men jeg heter jo Solberg og det er norsk. Det bare mye lettere med papirene siden jeg bor i Sverige.
– Du har ikke vurdert å bytte til Norge?
– Det hadde jo vært litt kult å kjøre med det norske flagget på bilen, men for meg så er ikke det så nøye, sier Solberg til Discovery.
WRC
Solberg stiller i rally i Wales dager etter vrakingen – kjører familieeid VW
13/10/2022 KLOKKEN 16:30
WRC
Oliver Solberg vrakes av Hyundai: – Skuffet
06/10/2022 KLOKKEN 08:53