Den norske Citroën-føreren måtte se seg slått av Jari Huttunen fra Finland i klassen rett bak elitekjørerne.
Østberg startet dagen 2,7 sekunder bak rivalen, men var foran med 5,2 etter den første fartsprøven for dagen. Forspranget forsvant allerede på den neste prøven. Der punkterte han og så Huttunen ta føringen med 17,4 sekunder.
WRC
Overlegen Solberg-seier i Wales
30/10/2022 KLOKKEN 10:15
Saken fortsetter under videoen. Det kom noen saftige gloser fra Mads Østberg når han punkterte på søndagens andre fartsprøve:

Her ryker det nok en gang for Østberg: – Er det mulig?

Nordmannen kjørte innpå finnen i avslutningen, men luken var for stor til å la seg tette. En lekkasje i bremsesystemet ga han trøbbel på siste fartsprøve.
Lørdag mistet Østberg en klar sammenlagtledelse da han ble ilagt en tidsstraff på ett minutt. Den fikk han etter å komme for sent til en kontroll. 33-åringen ble i fjor verdensmester i WRC2-klassen.
«Jeg er skuffet, men gjorde mitt beste», skrev Østberg på Twitter etterpå.
Etter helgens kjøring er Østberg toer i VM-sammendraget på nivå to. Han er to poeng bak Andreas Mikkelsen, som fredag måtte bryte grusrallyet etter en krasj i grøfta.
Totalt havnet Østberg på sjetteplass på Sardinia. I toppklassen kontrollerte regjerende mester Sébastien Ogier inn nok en seier. Franskmannen slo briten Elfyn Evans med 46 sekunder.
Oliver Solberg (19) skulle ha kjørt i WRC2-klassen i helgen, men pappa Petters positive koronatest sendte ham rett i karantene.
(©NTB)
WRC
Solberg stiller i rally i Wales dager etter vrakingen – kjører familieeid VW
13/10/2022 KLOKKEN 16:30
WRC
Oliver Solberg vrakes av Hyundai: – Skuffet
06/10/2022 KLOKKEN 08:53