Populære sporter
All sport
Vis alt

Norsk rallyhåp kan havne på pallen i Tyrkia - dette sier han selv

Glen Bisset Eriksen

Publisert 18/09/2020 klokken 14:44 GMT+2

Eyvind Brynildsen har kommet inn i WRC2-konkurransen med sin Skoda i siste liten og kan sikre seg en veldig uventet pallplass i VM-sammendraget.

Eyvind Brynildsen

Foto: Getty Images

  • Se Rally Tyrkia direkte på Dplay fredag kl 16.00.
På grunn av koronarestriksjonene i år, har WRC2-reglementet blitt endret til at man kun kan stille i fem av syv løp, og alle har tellende resultat. Brynildsen kjørte sitt første VM-løp for sesongen i Estland sist og endte på fjerdeplass. I Tyrkia stiller bare fire biler i WRC2-klassen, og han er dermed garantert å dra med seg en del poeng. Om alt klaffer, kan Brynildsen faktisk havne på pallen, med kun fire løp.
– Mads vinner. Pontus blir nok nummer to, og da spørs det på Adrien Fourmax og Nikolay Gryazin. Begge har bare ett løp igjen. I Tyrkia vil jeg kunne få en del poeng. Si jeg får 18 i Tyrkia, så har jeg 30 poeng. Si jeg får 12 i Italia og i Ypres har alle unntatt meg brukt opp løpene, og får jeg 25 ender jeg på 55 poeng. Det vil si – jeg er avhengig av at Gryazin og Fourmax ikke tar poeng i sine siste løp. Da kan jeg ta medalje med kun fire løp, sier Eyvind Brynildsen til motorsportsnettstedet Parc Fermé.
Rally Tyrkia er kjent for ekstremt grove grusveier. Brynildsen har fått merke det allerede på shakedown fredag morgen.
– Den som unngår punkteringer her, vinner. Det tror jeg helt sikkert, sier han til Eurosport etter åpningen av Rally Tyrkia.
Eyvind Brynildsen er eneste norske fører i Tyrkia denne helgen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame