• Se Rally Tyrkia direkte på Dplay fredag kl 16.00.
På grunn av koronarestriksjonene i år, har WRC2-reglementet blitt endret til at man kun kan stille i fem av syv løp, og alle har tellende resultat. Brynildsen kjørte sitt første VM-løp for sesongen i Estland sist og endte på fjerdeplass. I Tyrkia stiller bare fire biler i WRC2-klassen, og han er dermed garantert å dra med seg en del poeng. Om alt klaffer, kan Brynildsen faktisk havne på pallen, med kun fire løp.
– Mads vinner. Pontus blir nok nummer to, og da spørs det på Adrien Fourmax og Nikolay Gryazin. Begge har bare ett løp igjen. I Tyrkia vil jeg kunne få en del poeng. Si jeg får 18 i Tyrkia, så har jeg 30 poeng. Si jeg får 12 i Italia og i Ypres har alle unntatt meg brukt opp løpene, og får jeg 25 ender jeg på 55 poeng. Det vil si – jeg er avhengig av at Gryazin og Fourmax ikke tar poeng i sine siste løp. Da kan jeg ta medalje med kun fire løp, sier Eyvind Brynildsen til motorsportsnettstedet Parc Fermé.
Rally Portugal
Finsk smell: Mikkelsen i ledelsen tross motortrøbbel
EN TIME SIDEN
Rally Tyrkia er kjent for ekstremt grove grusveier. Brynildsen har fått merke det allerede på shakedown fredag morgen.
– Den som unngår punkteringer her, vinner. Det tror jeg helt sikkert, sier han til Eurosport etter åpningen av Rally Tyrkia.
Eyvind Brynildsen er eneste norske fører i Tyrkia denne helgen.
Rally Portugal
Solberg dekket i støv: – Bare glad jeg overlevde
5 TIMER SIDEN
WRC
Støv og punktering for Solberg – Mikkelsen på andreplass
10 TIMER SIDEN