• Følg siste dag av Rally Sweden søndag fra 05:30 på discovery+
Dag to av Rally Sweden er over og de norske fortsetter å levere godt i de svenske skoger.
Andreas Mikkelsen og Ole Christian Veiby konkurrerer begge i WRC2 klassen til forskjell fra Oliver Solberg som kjører i WRC1.
Rally Sweden
– Det er ikke no hverdagskost
27/02/2022 PÅ 13:55
Mikkelsen befestet i dag sin posisjon på førsteplass og leder med 10,9 sekunder på landsmannen Veiby. For svensk-norske Solberg ble det en skuffende dag på jobben.
Saken fortsetter under videoen.

Sliter med selvtilliten: – Tidene er overraskende dårlig

Biltrøbbel og tidsstraff for Solberg

Det så lenge fryktelig bra ut for Oliver Solberg på dag en av Rally Sweden. Da de fire første fartsprøvene var gjennomført lå Solberg som nummer to på resultatlisten – bare 1,6 sekunder bak Elfyn Evans.
Mot slutten av den første dagen leverte derimot ikke Oliver Solberg på samme nivå som i de første prøvene. Dermed falt han ned til en femteplass – hele 28,1 sekunder bak ledende Thierry Neuville.
På dag to, lørdag, fortsatte den litt nedadgående trenden for 20-åringen, som tapte flere minutter til konkurrentene utover dagen.
Spesielt på den avsluttende prøven gikk mye tid tapt. For etter 14 prøver lå Solberg fortsatt som nummer fem, men så fikk han store problemer.
Trøbbel med bilen gjorde at Solberg måtte ut og skru før den siste prøven. Det førte til at han kom et kvarter for sent til starten – noe han ble ilagt en tidstraff på to minutter og 40 sekunder for.
Her må Oliver Solberg fikse på bilen før den 15. før den siste fartsprøven.

Trøbbel for Solberg: – Det er rart

Det viste seg ikke å hjelpe for problemene fortsatte inn i den siste runden. Der hadde bilen rett og slett ikke nok trøkk.
– Jeg vet ikke helt. Det er noe galt med gassen. Det er så vidt den går framover, sa Solberg etter siste prøven.
Før siste dagen ligger han nå som nummer syv, hele 5 minutter og 20 sekunder bak Kalle Rovanperä. Finnen har en ledelse på 8,3 sekunder på Elfyn Evans. Deretter følger Thierry Neuville 21,7 sekunder bak.
Rally Sweden
Slik skal Mikkelsen feire: – Det blir ikke i samme tempo!
27/02/2022 PÅ 13:29
Rally Sweden
Veiby takker Mikkelsen: – Kuleste kampen noensinne
27/02/2022 PÅ 12:52