Populære sporter
All sport
Vis alt

Finsk smell: Mikkelsen i ledelsen tross motortrøbbel

Eurosport
AvEurosport

Publisert 20/05/2022 klokken 22:28 GMT+2

Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen i Rally Portugal etter fredagens fartsprøver. Han overtok ledelsen dagens nest siste prøve da Teemu Suninen punkterte.

Andreas Mikkelsen

Foto: Eurosport

Finnen tapte nesten et minutt på punkteringen, og Mikkelsen leder klassen med en margin på 40,9 sekunder i sin Skoda Fabia, selv om han slet med bilen.
– Det er noe galt med motoren. Den går på bare tre sylindere og mangler mye kraft. Jeg prøvde å holde god fart i svingene, men på de rette strekningene mangler det mye, sa Mikkelsen til wrc.com.
– Dagen var bra, men dessverre punkterte vi i en hårnålssving. Det var ikke noe å gjøre med. Slik er rally, sa Suninen.
Oliver Solberg kjører i en lånt bil og er i likhet med Mikkelsen i WRC2-klassen denne gangen. Han er fjerde best i klassen så langt, et drøyt minutt bak Mikkelsen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Solberg dekket i støv: – Bare glad jeg overlevde

Elfyn Evans leder hovedklassen etter 9 av 21 fartsprøver. Han er 13,6 sekunder foran Kalle Rovanperä og 44,4 foran Dani Sordo. De to første kjører Toyota Yaris, mens Sordo er Hyundai-fører.
Sebastien Loeb ledet tidlig fredag, men han krasjet ut på den femte prøven. Evans overtok ledelsen og har ikke gitt den fra seg.
– Jeg er glad for å være her. Det var ekstreme forhold i dag, og noen ganger var det som et lotteri. Jeg kunne nok ha kjørt fortere, men da er spørsmålet om jeg fortsatt hadde vært med, sa Evans.
Thierry Neuville i Hyundai lå på 2.-plass inntil han fikk tekniske problemer på åttende fartsprøve. Han tapte halvannet minutt på den prøven og raste på listene. Han er på 7.-plass.
Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame