Det skorter ikke på energinivået til Oliver Solberg (19) da han svarer telefonen fra Discovery i forkant av helgens Rally Portugal. Skulle Solberg holde samme tempo i bilen som det han snakker i, lover det meget godt for ungguttens sesongdebut i WRC2-klassen.

Må holde seg unna trøbbel

Rally Portugal
Kriget seg til pallplass: – Veldig fornøyd
23/05/2021 KLOKKEN 13:31
Unggutten er ikke helt sikker på hva han kan forvente av seg selv før det hele starter. Han har aldri kjørt løypene i Portugal før og det er lenge siden sist han har kjørt på grus.
– Vi får se hvordan det ligger an etter første runde. Det er bare å pushe på, sier den energiske sønnen av Petter Solberg.
Han håper på en pallplassering og sier det hadde vært kjempegøy for han. For å få til det har han planen klar:
– Det er et utrolig vanskelig løp, så det å holde seg unna trøbbel blir nok prioritet én. Så klart man må være med på «pace» og være med fra start. Det er litt vanskelig å kompensere på fart og ta vare på bilen, men det er bare å holde seg på en bra limit, så tror jeg det kan gå bra til slutt. Man må bare gjøre sitt beste.

– Vi pusher på

Tidligere denne uke ble det klart at Andreas Mikkelsen må stå over helgens runde etter at han testet positivt for Covid-19. Det kommer likevel til å være andre nordmenn til start, og Solberg trekker frem én av de som en meget sterk konkurrent.
– Alle her kjører veldig fort, og (Ole Christian) Veiby er en fantastisk sjåfør som kommer til å kjøre fort. Han kan bilen og veiene godt.
Noen timer etter møtet med Oliver, får Veiby påvist korona og får derfor ikke starte fredag morgen. Det publiserte nordmannen selv på sin Twitter-konto torsdag kveld.
Solberg legger til at det er flere sjåfører som har kjørt på høyt nivå før i tillegg til en del raske unge, som vil gi 19-åringen god konkurranse.
– Det kommer ikke til å bli lett, så jeg håper på å komme meg i bilen og lære den veldig fort. Vi pusher på!
Mads Østberg er også på plass i Portugal, fire uker etter han vant WRC2-klassen i sin egen sesongdebut.
LES OGSÅ: André Villas-Boas skal kjøre Rally Portugal

«Safety first»

På siste dagen av Rally Portugal, venter det et hopp som er knyttet mye spenning til. Hoppet som er blitt gitt navnet Fafe blir av mange beskrevet som en publikumsfavoritt, men Solberg har ikke tenkt å risikere alt av den grunn.
– Jeg blir nok ikke å gå for lengde denne ganger her. Jeg liker å hoppe lengst og høyest, men jeg tror denne gangen her tror jeg vi prøver å hoppe fint og med liten risk, så får vi se.
– Så det blir kvalitet foran lengde?
– Ja, safety first. Det blir kvalitet før gærn kjøring.
Men til atmosfæren generelt rundt arrangementet er Solberg mer positiv.
– Det blir fantastisk å kjøre sånne prøver. Det er veldig kjente prøver med masse publikum og gode hopp ser det ut som. Dette blir veldig moro, sier han til slutt.
Så du denne?

Her går det galt for Mikkelsen i Rally Croatia

Rally Portugal
Passe fornøyd Solberg: – Fortsatt mye å lære
23/05/2021 KLOKKEN 13:31
Rally Portugal
Østberg på tredjeplass i Rally Portugal
23/05/2021 KLOKKEN 13:10