Populære sporter
All sport
Vis alt

André Villas-Boas skal kjøre Rally Portugal

Joakim Opphus

Publisert 14/05/2021 klokken 16:45 GMT+2

Den tidligere Chelsea- og Tottenham-manageren skal delta i neste ukes Rally Portugal.

Andre Villas-Boas i dialog med Steinar Nilsen fra Europa League-oppgjøret mellom Tromsø og Tottenham i 2013

Foto: NTB

Portugiseren skal kjøre i WRC3-klassen.
– Vi lærer fortsatt. Rallykjøring er annerledes, det er vanskelig og det går veldig fort. Det er en stor utfordring, sier Villas-Boas på WRC sin hjemmeside.

Fra fotballtrener til rallysjåfør

André Villas-Boas fikk mange til å sperre opp øynene når han ga seg som trener i kinesiske Shanghai SIPG i 2018 for så å melde seg på Rally Dakar. Rallyet endte dessverre med en krasj og en tur til sykehuset for portugiseren.
Villas-Boas har hatt en lang forkjærlighet for motorsport. Han har en imponerende personlig samling med biler, blant annet biler som har vunnet Rally Dakar, motorsykler og en flust av klassiske biler.
– På slutten av fjoråret tilbød Sports and You (portugisisk racing-team, journ. anm.) meg å testkjøre deres Citroën C3 for første gang, sier Villas-Boas til WRC.com.
– Jeg kjørte først testen med den samme bilen som jeg kjørte Rally Dakar med, men når jeg byttet til rallybilen så var den ekstraordinær, den var lettere, raskere og mer smidig. Du ser en stor forskjell og opplevelsen var så spennende.
Andreas Mikkelsen, Mads Østberg og Oliver Solberg skal også kjøre rallyet i Portugal. De tre nordmennene, (selv om Solberg kjører under svensk flagg), vil kjempe om seieren i WRC2-klassen. Som er klassen over som Villas-Boas skal konkurrere i.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame